Programma gratis Huiskamerfestival Weert compleet

WEERT – Zondag 16 oktober transformeren overal in Weert huiskamers tot intieme podia voor lokaal muzikaal talent. Een week voor het evenement zijn de laatste details van het programma bekend gemaakt.

Maar liefst 57 optredens zullen gedurende zondagmiddag 16 oktober worden gegeven door 21 verschillende bands en muziekgezelschappen. Het programma duurt van 12:30 tot 17:00 uur en entree is bij alle huiskamers gratis.

Huiskamerfestival Weert is hét evenement dat toont wat de stad te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. In diverse huiskamers, tuinkamers, mancaves en gezellige garages kunnen liefhebbers luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. De diversiteit aan muziekgenres garandeert dat elke muziekliefhebber terecht kan.

Laatste details

Een week voor het evenement is nog een nieuwe locatie toegevoegd en zijn alle deelnemende muzikanten met achtergrondinformatie gepubliceerd op social media en www.huiskamerfestivalweert.nl. Op de website is het volledige programma te vinden en te downloaden in printbare vorm. Tijdens het evenement zijn bij deelnemende huiskamers programmaflyers verkrijgbaar. Het programma is zodanig opgesteld dat het eenvoudig is meerdere locaties die bij elkaar in de buurt liggen achter elkaar te bezoeken.

Gratis entree

Huiskamerfestival Weert is volledig gratis te bezoeken dankzij de enthousiaste deelname van muzikanten en Weertenaren die hun huiskamer ter beschikking stellen. Bezoekers die de muzikale inzet van de deelnemers waarderen hebben de mogelijkheid dit te uiten door een bijdrage te doen in de donatieboxen op de locaties, waarvan de opbrengst volledig naar de muzikanten gaat.

Over het festival

Met het festival draagt Weert bij aan laagdrempelige kennismaking met de veelzijdige talenten van muzikaal Weert. Muzikanten worden in de gelegenheid gebracht zonder investeringen in allerhande presentatiezaken hun muziek aan publiek te laten horen. Anderzijds worden geïnteresseerden uitgenodigd te genieten van live vermaak in de eigen wijk, bij hun eigen buren en kennissen.

Huiskamerfestival Weert wordt georganiseerd door Ambiance Events en is een initiatief van Sander Hoeben, popcoördinator van Weert, in navolging van het in februari 2020 succesvol georganiseerde Muziek bij de Buren.

Vorig artikelTicketverkoop Huis van Nicolaas gestart
Volgend artikelVrijwillige hulp voor palliatieve zorg aan huis