Week tegen Eenzaamheid bij Bibliocenter

Foto via Bibliocenter

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 29 september tot en met 6 oktober, organiseert Bibliocenter diverse activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen en extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. In deze week staat ontmoeting en verbinding centraal! Kom erbij!

Samen naar de Weerter kermis

Wil jij samen met anderen gezellig langs alle attracties lopen en genieten van de sfeer van de Weerter kermis? Ga dan mee met de kermiswandeling. Jong en oud is welkom! 27 september om 13.00 uur bij Bibliocenter Weert.

Maak kennis met een buur uit een andere cultuur

Vind je het leuk om gezellig te kletsen met je buurtgenoten? Kom dan naar het Taalcafé. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers leer je elkaar en elkaars cultuur kennen.  

  • 3 oktober om 10.00 uur bij Bibliocenter Heel, sportparklaan 56
  • 4 oktober om 18.30 uur bij Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250
  • 5 oktober om 10.00 uur bij Bibliocenter Nederweert, Kapelaniestraat 8
  • 5 oktober om 10.00 uur bij Bibliocenter Maasbracht, Suikerdoossingel 55
  • 6 oktober om 18.30 uur bij Bibliocenter Heythuysen, In de Neerakker 2a

Haak aan! Bij het Haak & Breicafé

Voor iedereen die creatief bezig wil zijn en mensen wil ontmoeten. Maandag 3 oktober om 13.30 uur bij Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250 en vrijdag 7 oktober om 14.00 uur bij Bibliocenter Nederweert, Kapelaniestraat 8.

Koffietijd bij de bieb

Zin in een praatje bij een kopje koffie? Dinsdag 4 oktober om 10.00 uur bij Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250.

Mantelzorgwandeling

Wandel mee en wissel ervaringen uit met andere mantelzorgers. Woensdag 5 oktober om 10.00 uur bij Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250.

Inloopmiddag KBO en Bibliocenter

Maak kennis met de KBO en wat de KBO voor jou kan betekenen. Welke mogelijkheden biedt de bibliotheek als je de kleine letters niet meer goed kan lezen of als het steeds lastiger wordt om zelf naar de bibliotheek te komen? Woensdag 5 oktober om 14.00 uur bij Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250. Meer informatie is te vinden op www.bibliocenter.nl/week-tegen-eenzaamheid.

Eenzaamheid

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. Een goede reden om op tijd te handelen! Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Vorig artikelDoe mee met World Cleanup Day
Volgend artikelOfficiële opening Cruyff Court Serviliusstraat Weert