Kunstproject in Weert met Romeins hout

WEERT – De waterput van je oer-opa en oer-oma wordt een kunstwerk in het Kasteelpark en jij kunt daaraan meedoen. Er ligt voor jou als Weertenaar een origineel stukje opgegraven Romeins hout klaar. Doe je mee om deze creatief te gaan bewerken?

Deze gemaakte werkjes worden in juli gefotografeerd en geëxposeerd in de Paterskerk in Weert.

Uitdelen van hout

Op zondag 5 en maandag 6 juni tijdens het openingsweekend Kasteelpark reikt Stichting Kunstcentrum Weert de originele stukjes opgegraven Romeins hout uit aan belangstellenden. Ze hopen dat je deze ter plekke of nadien thuis bewerkt.

Ze hebben hiervoor tips en tricks, uiteraard op de dagen zelf maar ook via de Facebookpagina van Stichting Kunstcentrum Weert.

Leuke workshops ter plekke

Ter inspiratie kun je ditzelfde weekend in de Werkmanshuizen aan de Biest, gelegen achter de Paterskerk een expo van leden het Kunstcentrum Weert bezoeken. Zij zijn al aan de slag gegaan met het Romeins hout en delen deze resultaten graag.  

Tevens heb je dan in een dag de plekken waar het nieuwe kasteel Nijenborgh in Weert stond bezocht als ook het oude kasteel, Aldenborgh genaamd.

Vrijdag 8 juli, zaterdag 9 juli en zondag 10 juli

Al deze (honderden) Weerter werkstukken worden na een maand bijeengebracht en samen geëxposeerd in de Paterskerk.

Niet alleen de stukken van de parkbezoekers, maar ook kinderen van diverse basisscholen, scholengemeenschap Philips van Horne, inwoners van verzorgingstehuizen en cursisten van RICK werken hieraan mee. Alle werken worden gefotografeerd voor een mooie digitale catalogus.

Inleverdatum van de kunstwerkjes kan op vrijdag 8 juli tussen 15.00 en 19.00 uur. Nadat je op de foto wordt vastgelegd met je werk, mag je een expoplekje uitzoeken in de Paterskerk.

De expositie in de Paterskerk is op zaterdag 9 en zondag 10 juli van 11.00 tot 17.00 uur.

Kunstwerk door en voor inwoners

De organiserende kunstenaars hebben het plan om daarna al deze werkstukken te verwerken in een blijvend, hedendaags beeld, wat geplaatst wordt in het nieuwe Kasteelpark. Plannen hiervoor zijn al ver gevorderd, aan de financiën bijeen brengen wordt nog hard gewerkt.

Vorig artikelMediamarkt Heerlen wordt preferred supplier voor Basketbal Academie Limburg
Volgend artikelHerontwikkeling voormalig woonbegeleidingscentrum Maartenshuis in Weert