Jongen Bouwpartners start bouw woningen Weertervaart met tijdscapsules

WEERT – Jongen Bouwpartners en de toekomstige bewoners hebben het startschot gegeven voor de bouw van zeventien woningen aan de Weertervaart. Dit gebeurde in het bijzijn van Wethouder Wendy van Eijk en Gard Stals, directeur Jongen Bouwpartners. De aanstaande bewoners begroeven per adres een tijdscapsule met daarin een boodschap voor de vinders in de verre toekomst.

“Sinds circa 1950 staat op deze plek een grote witte paardenkastanjeboom”, aldus wethouder Van Eijk. “Deze boom neemt een centrale plek in, in de autoluwe woonwijk en sluit mooi aan bij de duurzaam te bouwen woningen. De toekomstige bewoners kunnen dus direct genieten van die grote volwassen boom en de vele andere kwaliteiten die dit tot een prachtige woonplek maken, waar iedereen zich thuis zal voelen.”

“Erg mooi dat we met dit project kunnen beginnen”, aldus Gard Stals, directeur van Jongen Bouwpartners. “De vraag naar woonruimte is groot. Hiermee helpen we de nood een klein beetje te verkleinen. En dat op een fantastische plek in Weert: aan de Zuid-Willemsvaart op loopafstand van het stadshart en alle voorzieningen. We zijn er trots op woongeluk te kunnen realiseren op een locatie met zo’n rijke historie.”

Weertervaart

In het project Weertervaart worden vijf vrijstaande woningen, zeven kadewoningen en vijf pleinwoningen gebouwd. De kadewoningen aan de Oude Suffolkweg hebben uitzicht op het kanaal, de pleinwoningen liggen in het midden van het gebied en de vrijstaande woningen aan de randen. De woningen worden uitgevoerd in een traditionele baksteenarchitectuur maar krijgen door de toepassing van moderne detaillering zoals de vlakke dakpan met verholen goten een eigentijds karakter.

Vorig artikel28e wandeltocht ‘Het Kruis’ in Nederweert-Eind
Volgend artikelPaaswake in de Paterskerk in Weert