Het Alzheimer Café Weert mag haar deuren weer openen

WEERT – In het Alzheimer Café kunnen mensen met een vorm van dementie en mantelzorgers elkaar weer ontmoeten. Vanwege de coronamaatregelen waren het afgelopen jaar veel activiteiten geannuleerd. Maar nu staat het eerstvolgende Alzheimer Café weer gepland voor 21 februari in het Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Het Thema is: Leven met Dementie.

Wat als je op jonge leeftijd de diagnose ‘Alzheimer’ krijgt? Sonja overkwam het. Misschien kent u Sonja van de tv-serie ‘Restaurant Misverstand’. De jonge vrouw (54) die indruk maakte door haar positieve instelling, maar ook door de wijze waarop zij en haar gezin met de diagnose omgaan. Deze avond laat zij ons binnen in haar leven en deelt haar ervaringen met dementie op jonge leeftijd. Zij vertelt in de special GOED GEZIN(D) haar indrukwekkende verhaal. Na de pauze is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het Alzheimer Café volgt de RIVM richtlijnen zodat vrijwilligers en bezoekers weer veilig ervaringen kunnen delen.  Iedereen is van harte welkom, maar open inloop is nog niet mogelijk, omdat zij door de 1 ½ meter afstand beperkt zijn in het aantal bezoekers.

Je dient je vooraf aan te melden via email [email protected], met vermelding van telefoonnummer en of je mantelzorger of zorgverlener bent, want deze ene keer hebben mantelzorgers voorrang. Jouw eerste kopje koffie of thee krijg je van de organisatie, in de pauze is jouw eventuele volgende consumptie voor eigen rekening.

Vorig artikelPlannen voor natuurherstel Laagbroek bij Swartbroek
Volgend artikelOpvolgers Herbergier Heythuysen: “Hier gaan we voor!”