Nieuwe wandelroute door Weert combineert monumenten en street-art

WEERT – Weert is een wandelroute rijker. Sinds kort bestaat er namelijk een stadswandeling die de bijzondere monumenten van de stad combineert met hedendaagse street art. Deze wandeling laat je kennis maken met het mooiste wat het oude én het nieuwe Weert te bieden heeft.

De nieuwe wandelroute is via de website van het wandelblog Bestemming Buitenlucht gratis te downloaden inclusief een gps-track.

Binnenstad en street art

Dat de binnenstad van Weert bol staat van historische monumenten is bekend. De afgelopen jaren heeft Weert zich echter ook op de kaart gezet als street-art gemeente. Diverse plekken in de stad zijn verfraaid met muurschilderingen. In de binnenstad zijn in het Van Hornejaar 2018 murals met de graaf van Horne gerealiseerd en onlangs is Het Zuilen Kabinet onder de Boshoverbrug officieel geopend.

Toegevoegde waarde

Initiatiefnemer is Marko Barendregt van wandelblog Bestemming Buitenlucht. Het blog heeft vooral reviews van al bestaande wandelingen en bijzonder erfgoed. Maar zo nu en dan ontwikkelt de website ook zelf een wandelroute als het echt iets toevoegt. Barendregt: “Er zijn al diverse wandel- en fietsroutes in Weert. Toch was het altijd kiezen voor ofwel de binnenstad ofwel de street art. Eén route die beide combineert was er nog niet.”

Grafische kunst en erfgoed

De wandelroute gaat onder andere langs het Zuilen Kabinet, het transformatorhuisje aan de Suffolkweg-Zuid en de street art in de parkeergarage onder het oude gemeentehuis. Ook kom je langs de muurschilderingen met Van Horne in de binnenstad. Maar ook historisch Weert komt rijkelijk aan bod met onder andere het industrieel erfgoed aan de Zuid-Willemsvaart, het Stadspark, het Muntgebouw, de Sint Martinuskerk en het station.

Vorig artikelWinkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari
Volgend artikelErrol van Kempen nieuwe directeur zwembad De IJzeren Man in Weert