Bestuur ‘Behoud de Lichtenberg’ in Weert gaat door

WEERT – Het bestuur van de stichting Behoud de Lichtenberg heeft besloten een doorstart te maken. De laatste maanden is vanuit de Weerter samenleving van diverse kanten veel steun betuigd aan de stichting. Het een en ander heeft geleid tot uitbreiding van het bestuur.

Naast de initiatiefnemers van het eerste uur, Rob Langeslag, Gertie Buijs en Caroline Hasenbos, is ook Jan Leenders toegetreden tot het bestuur. Daarnaast hebben enkele Weertenaren zich bereid verklaard om de Stichting bij te staan in pogingen om de toekomst van het complex door restauratie én exploitatie veilig te stellen.

Facebook

Met ingang van 11 januari is ook een Facebookpagina van de stichting online gegaan. Onder de naam Behoud de Lichtenberg wil de stichting, opgericht in 2003, een breder publiek bereiken met informatie over de Lichtenberg. Onderwerpen die aan bod komen zijn: het ontstaan van dit unieke complex, het aanwijzen tot rijksmonument, de uitvoeringen en optredens in de jaren ’60 en de voortschrijdende verloedering van het theater. Ook de politieke verwikkelingen en het ‘getouwtrek’ rond het complex zullen besproken worden.

Website

Naast de nieuwe Facebookpagina is er ook veel informatie te vinden op de website https://www.behouddelichtenberg.nl/. Op deze website treft men een uitgebreid archief aan met beschouwingen, medianieuws, politieke meningen en verslagen van optredens van koren en bands in 2012, 2013 en 2015 in het kader van de ‘Lichtenberg Experience’, een initiatief van het Weerter Mannenkoor.

Vorig artikelPrikken zonder afspraak mogelijk in Weert en Venlo
Volgend artikel‘Impact vogelgriep is onvoorstelbaar, zowel op bedrijf als gezin’