Land van Horne start met boostervaccinatie bij cliënten

Vanaf 6 december 2021 start Stichting Land van Horne met het vaccineren van een derde vaccinatie aan cliënten in woonzorgcentra die hiervoor toestemming hebben gegeven. De ouderen zijn extra kwetsbaar voor het coronavirus. Het is daarom belangrijk dat deze groep een derde vaccinatie krijgt als extra bescherming.

Boostervaccinatie

Cliënten hebben de mogelijkheid om aanvullend op de twee vaccinaties een derde vaccinatie te krijgen, als extra bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames. Dat is volgens de Gezondheidsraad nodig omdat ouderen na de basisserie van 1 of 2 vaccinaties een iets minder hoge bescherming hebben dan andere leeftijdsgroepen. Een derde vaccinatie is bedoeld als oppepper om de bescherming op peil te houden, daarom ook wel boostervaccinatie genoemd.

Intensieve voorbereidingen

Het veilig en verantwoord toedienen van vaccinaties op deze schaalgrootte en met de bijbehorende uitzonderingen vereist een operatie van ongekende omvang met uiterste precisie. Zo komen cliënten alleen in aanmerking voor een vaccinatie indien ze minimaal 6 maanden volledig gevaccineerd zijn en minimaal 6 maanden geleden het coronavirus hebben doorgemaakt. Na intensieve en zorgvuldige voorbereidingen start Land van Horne vanaf 6 december met vaccineren.

Bekwaamheid en bevoegdheid

De verzorgenden en verpleegkundigen die de derde vaccinaties toedienen beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Op de locatie is een arts aanwezig voor toezicht op de manier van werken en het verlenen van eventuele nazorg.

Groep cliënten

De cliënten die in aanmerking komen voor het boostervaccin tegen het coronavirus wonen in de zorgcentra van Land van Horne én staan onder verantwoordelijkheid van een arts op locatie. Land van Horne doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat cliënten die onder verantwoordelijkheid staan van de eigen huisarts zich ook door Land van Horne kunnen laten vaccineren. Ook de revalidanten van het Geriatrisch Revalidatiecentrum komen in aanmerking voor het coronavaccin. De vaccinatie is vrijwillig. Bij iedere cliënt of wettelijke vertegenwoordiger is toestemming vereist. Cliënten die thuiszorg ontvangen worden opgeroepen door de huisarts en/of GGD. De vaccinatiestrategie van de overheid is hierbij leidend.

Vorig artikelVerdachte aangehouden na lijkvinding Ringbaan-Zuid in Weert
Volgend artikelBurgemeester van Maasgouw sluit woning na aantreffen harddrugs