Ernstige zorgen bij zorginstellingen over de oplopende coronabesmettingscijfers

SJG Weert

De gezondheidszorgbestuurders van Limburg maken zich ernstige zorgen over de oplopende coronabesmettingscijfers en de toenemende druk op de ziekenhuizen en andere gezondheidszorginstellingen in de provincie. Zij roepen, ook namens alle medewerkers in de zorg, iedereen op zich heel goed aan de coronamaatregelen te houden. De coronamaatregelen in de instellingen zijn aangepast of blijven onverkort van kracht.

De gezondheidszorgbestuurders die met elkaar overleggen in het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) constateren dat de druk in de gezondheidszorginstellingen in de provincie bijzonder hoog is en elke dag verder toeneemt. Afgelopen dagen resulteerde dat al in een opnamestop in het St. Jans Gasthuis in Weert en Viecuri Medisch Centrum in Venlo.

Steeds meer Limburgse patiënten kunnen niet in eigen regio behandeld of verzorgd worden en ten gevolge van uitstellen van reguliere zorg zullen de wachtlijsten verder oplopen. Daarnaast zal meer zorgpersoneel besmet en ziek worden waardoor de behandel- en zorgcapaciteit in de provincie nog verder afneemt.

Alles wat mogelijk is moet gedaan worden om verdere verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Dat betekent dat in de gezondheidszorginstellingen in Limburg geldt:

  • 1 ½ mtr. afstand houden;
  • Gebruik mondneusmaskers;
  • Was of ontsmet handen zo vaak als mogelijk;
  • Als het maar enigszins kan, kies dan voor thuiswerken;
  • Laat je testen bij klachten, óók als je gevaccineerd bent;
  • Kom in ieder geval niet naar een gezondheidszorginstelling als je coronaklachten hebt.
Vorig artikelKomend weekend werkzaamheden aan de snelweg A2
Volgend artikelSt. Maartensfeest in Heythuysen op 6 november