Nieuw vlonderpad Kettingdijk is klaar

ALTWEERTERHEIDE – De werkzaamheden aan het vlonderpad vanaf de Kettingdijk in Altweerterheide naar de Smeetshof in Bocholt (B) zijn voltooid. Het meterslange plankenpad door het moeras is volledig vernieuwd.

Op 11 oktober startte aannemer Fransen met de werkzaamheden en deze week kon het vlonderpad worden opgeleverd. Het is weer toegankelijk voor bezoekers van Grenspark Kempen~Broek. Het pad maakt onderdeel uit van de gele en rode route.

Het vlonderpad verbindt de moerasgebieden van de Kettingdijk en Smeetshof met elkaar. Hier wandel je ongemerkt de Nederlands-Vlaamse grens over. Natuurmonumenten en Natuurpunt werken hier samen aan een grensoverschrijdend doorstroommoeras dat deels toegankelijk is door de vlonderpaden. Het vlonderpad aan Vlaamse zijde is onlangs geheel vernieuwd. 

Vorig artikelAflevering 3 Rog Tillevies: “Laeve de Vorst, Vivat oeës Wieërt”
Volgend artikelDolle koe maakt N280 tussen Roermond en Weert onveilig