Fietsbrug Laarveld – Molenakker wordt 30 oktober geplaatst

Impressie via Gemeente Weert

WEERT – Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de realisering van de fiets- en voetgangersbrug tussen Laarveld en Molenakker. Op zaterdag 30 oktober aanstaande wordt de brug op zijn plek gelegd. Tijdens deze werkzaamheden is een deel van de Ringbaan-Noord volledig afgesloten.

Ruimte voor kijkers

Aangezien dit een uniek project is voor de gemeente Weert wordt er op het fietspad aan de Ringbaan een plekje ingericht waar iedereen de werkzaamheden op veilige afstand goed kan volgen. Deze plek is te bereiken via de Molenakkerdreef.

Wegafsluiting

Tijdens de plaatsing van de brug op zaterdag 30 oktober is de Ringbaan-Noord volledig afgesloten tussen de Eindhovenseweg en de Wiekendreef. Het verkeer wordt omgeleid. Deze omleiding duurt tot zondag 31 oktober en wordt opgeheven zodra de werkzaamheden zijn afgerond en het verkeer weer veilig door kan.

Eén rijstrook van de Ringbaan-Noord (de linkerbaan richting Nederweert) wordt gedurende drie weken afgesloten. Verkeer rijdt in deze richting dan tijdelijk over één rijstrook in plaats van twee.

Afwerking vindt plaats vanaf 1 november

Vanaf 1 november wordt de brug afgebouwd. De twee brugdelen worden dan aan elkaar gelast, de leuningen worden aangebracht en alles wordt netjes afgewerkt. Ook wordt het asfalt van het nieuwe fiets- en voetpad in die week aangebracht. Vanaf 8 november volgt het aanbrengen en aansluiten van de openbare verlichting. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt in december 2021 of in januari 2022 gestart met de aanplant van het groen en de bomen. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 19 november 2021, hierover volgt later een extra bericht.

Vorig artikelAflevering 2 Rog Tillevies: “Laeve de Vorst, Vivat oeës Wieërt”
Volgend artikelOnthulling standbeeld Pierre Cnoops op 11 november