Thijs Brand ontvangt oorkonde Gulden Humor

Op 30 november 2019 ontving Thijs Brand namens de 17 lidverenigingen van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge de Gulden Humor. De toekenning is bekrachtigd middels een oorkonde die na afloop van de uitreiking overhandigd wordt aan de laureaat.

Het persoonlijk overhandigen van de oorkonde is door de Corona-maatregelen geruime tijd uitgesteld. Gisteren hebben Frits Dirks en Max Ruiters namens het SLV-bestuur de oorkonde persoonlijk aan Thijs Brand overhandigd. Een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen aan een prachtig feest dat in 2019 is georganiseerd door de De Baeker Pottentaote.

Gulden Humor 2021
Stadvastelaovendjvereîniging De Rogstaekers uit Weert organiseert dit jaar de festiviteiten rondom de uitreiking van de Gulden Humor. Met het thema ‘Srpookjes bestaan’wordt sporthal Boshoven op vrijdag 26 en zaterdag 27 november omgetoverd tot een sprookjeskasteel en pakken de Rogstaekers uit met een sprookjesachtig vastelaovendprogramma met tal van Limburgse artiesten.

Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge
De SLV heeft tot doelstelling het in stand houden en bevorderen van de carnaval als een uiting van levende volkscultuur en folklore in Limburg. Carnaval is een belangrijk onderdeel van ons Limburgs immaterieel erfgoed; liedjes, verhalen, dialecten, rituelen, gebruiken en tradities.
Vorig artikelStichting het Limburgs Landschap en gemeente Nederweert slaan handen inéén
Volgend artikelBrevendia presenteert: Same veur Lokaal