Roompot neemt concurrent Landal GreenParks over

WEERT – Roompot, de eigenaar van o.a. Vakantiepark De Weerterbergen, en Landal GreenParks willen een Pan-Europese organisatie uitbouwen om samen het meest aantrekkelijke en diverse vakantieaanbod in Europa te vormen. Roompot heeft het voornemen om Landal GreenParks over te nemen van zijn huidige eigenaar Awaze.

Europees zeer aanvullend aanbod
Terwijl beide aanbieders van vakantieparken vaak samen in één zin worden genoemd, is hun kwalitatief sterke aanbod erg verschillend en opvallend complementair. Zo heeft Landal GreenParks een sterke portfolio uitgebouwd met 100 vakantieparken in vooral Noord- en Centraal-Europa, m.n. in België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland. Roompots geprezen aanbod bestaat vandaag uit ruim 200 parken en vakantielocaties in Midden- en Zuid-Europa, namelijk in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje.

Door de voorgenomen overname zal de organisatie het meest diverse en aantrekkelijkste Pan-Europese aanbod aan vakantiegangers kunnen aanbieden.

Aan de kust, aan het water, in de bossen en in de bergen
Wie inzoomt op het type parken van Landal GreenParks en Roompot, merkt snel dat beide organisaties hun gasten weten te bekoren met een erg verschillend maar kwalitatief hoogwaardig keuze op diverse locaties.

Ook op het vlak van type accommodaties zijn beiden complementair. Hun zorgvuldig samengestelde productaanbod reikt van ruime campingplaatsen tot luxe design villa’s en van tiny houses tot beach villa’s.

Door het aanbod van beiden te bundelen, zullen gasten voortaan van de breedste keuze aan types vakanties genieten, van een heerlijke strandvakantie tot een fantastische wintersportvakantie en van een leuke tijd in de bossen tot die onvergetelijke zomervakantie in Zuid-Europa.

Duurzaam versterken en versnellen
De organisatie wil de ervaring en kennis die Landal GreenParks in duurzaamheid heeft inzetten om zijn duurzame doelstellingen op het vlak van o.a. CO2- en afvalreductie verder te versterken en te versnellen.

Digitalisering en projectontwikkeling
Daarnaast zal Roompot zijn expertise in digitalisering en projectontwikkeling aanwenden om de huidige Landal GreenParks locaties versneld te ontwikkelen.

Enthousiasme bij beide directies
De directies van Roompot en Landal GreenParks zijn enthousiast om aan de uitbouw van deze Pan-Europese organisatie te werken die samen zo’n 300 parken en 32.000 accommodaties in 11 landen zou tellen.

Meerdere kantoren in Europa
Bij de creatie van de grote Pan-Europese organisatie wenst de organisatie regionale spreiding van medewerkers te behouden en talenten optimaal in een internationale setting te benutten. De organisatie zal daarom meerdere kantoren in Nederland tellen en via regionale kantoren in het buitenland vertegenwoordigd zijn.

De acquisitie van Landal GreenParks door Roompot is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden. Zowel Roompot als Landal GreenParks zijn constructief gestart met het adviestraject met beide Nederlandse ondernemingsraden. Over de financiële voorwaarden communiceren de betrokken partijen niet.

Vorig artikelAanvraag evenementenvergunningen weer mogelijk in Weert
Volgend artikelGreep naar de Hoorn doorgeschoven naar 2022