Covidvaccin distribiteur Movianto vestigt zich in Weert

WEERT – Wethouder Wendy van Eijk maakte woensdag  9 juni bekend dat Heylen Warehouses en Movianto healthcare dedicated logistics de handen ineen slaan voor een nieuw distributiecentrum van circa 10.000 vierkante meter op bedrijvenpark Kampershoek 2.0 in Weert. 

Patrick Verkuijlen, managing director Movianto. ‘Wij spelen momenteel een cruciale rol in de opslag en verspreiding van vaccins voor de bestrijding van COVID-19. Naast hun huidige- en nieuw te bouwen faciliteit in Oss, hebben zij ook twee distributiecentra in België en straks dan ook in Weert. In Weert worden zeer bijzondere producten opgeslagen in verschillende temperatuurzones en Heylen Warehouses bouwt hiervoor een state-of-the-art faciliteit met oog voor mens en natuur. Deze zal in de zomer opgeleverd worden, zodat Movianto kan starten met zijn cruciale bedrijfsprocessen’.

Heylen Warehouses is verheugd met haar nieuwe en tevens eerste huurder voor Logistic Mill 21 Campus van ca. 120.000 m2 die zij momenteel bouwen op bedrijvenpark Kampershoek 2.0 in Weert. De samenwerking in aanloop naar de overeenstemming heeft de basis gelegd voor een vruchtbare toekomst. Ralph Caspanni, CEO Heylen warehouses: ‘Wij ontwikkelen en beleggen in hoogwaardige logistieke vastgoedprojecten, zowel in binnen- als buitenland. Het gehele proces, van opstart van een ontwikkeling tot het verhuren ervan, gebeurt volledig in-house met behulp van een multidisciplinair en ervaren team’.

Bedrijvenpark Kampershoek 2.0
Mathieu Dolders: ‘Weert beschikt over een groot arsenaal goed bereikbare bedrijventerreinen, in bestemming variërend van zware industrie tot kantoorpark. Kampershoek 2.0 heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Bij de inrichting van het bedrijvenpark wordt veel aandacht geschonken aan klimaatadaptatie, landschappelijke inpassing. Kampershoek 2.0 heeft een capaciteit van circa 72 hectare waarvan netto 51 hectare uitgegeven kan worden aan bedrijfskavels.’

Vorig artikelOndernemend Limburg: “Stop deze politieke chaos in Provinciale Staten”
Volgend artikelIJsjesactie voor het goede doel: Voedselbank Weert