Binnenstadwandeling Dichter bij Weert verlengd

WEERT – Vanwege de vele enthousiaste reacties is binnenstadwandeling Dichter bij Weert verlengd. De oorspronkelijke einddatum was Tweede Pinksterdag, maar Centrummanagement heeft in overleg met deelnemende ondernemers verlengd tot en met zondag 19 september.

Gedichtenroute Dichter bij Weert is bedacht als alternatief voor binnenstadevenementen, die tot nader moment niet toegestaan zijn. Met de heropening van winkels werd er eerder al voor gekozen naast de digitale plattegrond ook een drukwerk versie uit te brengen. Vanwege het aanhoudende succes heeft Centrummanagement Weert in overleg met de ondernemers ervoor gekozen de einddatum ook te verlengen.

De gedichten van Dichter bij Weert blijven tot en met 19 september te bezichtigen. De datum is niet toevallig gekozen. Op deze koopzondag staat namelijk Cultureel Lint, de opening van het culturele seizoen, gepland.

Gewijzigde locaties
Met de wedstrijd Dichter bij Weert organiseert Centrummanagement Weert een campagne waarbij lokale dichtkunst een plekje krijgt in de binnenstad. Zowel liefhebbers van dichtkunst als winkelend publiek genieten zo van een ludiek aangekleed winkelcentrum. Ruim 140 gedichten werden ingezonden naar aanleiding van de oproep van Centrummanagement. Na een beoordeling door een deskundige jury zijn 33 geselecteerde gedichten op Weerter winkelruiten gepubliceerd.

Niet op alle locaties was het mogelijk de gedichten op de ruit te laten plakken. Daarom worden op enkele plekken de kunstige teksten verplaatst. Zo schuift het gedicht in de Beekstraat van Richard’s Bar naar hobbywinkel Argus en verhuist het werk aan de ruit van Paul Jacobs Fashion in de Langstraat naar Stadscafé Du Commerce. Een van de gedichten bij Lien & Otje aan De Oude Schut wordt vanwege veranderende terrasinrichting enkele meters verplaatst. De digitale plattegrond wordt hierop aangepast.

Flyers met plattegronden zijn gratis verkrijgbaar bij deelnemende winkels, het kantoor van Centrummanagement Weert en het VVV-loket bij Bruna aan de Markt. Meer informatie en de digitale plattegrond is te vinden op www.dichterbijweert.nl.

Over het initiatief
Dichter bij Weert, naar het idee van Ambiance Events, wordt gepresenteerd door Centrummanagement Weert en ondersteund door BIZ Ondernemers, het ondernemerscollectief van de binnenstad. RICK en Bibliocenter bieden creatieve ondersteuning. Logo en huisstijl werden ontworpen door Inge Korten.

Vorig artikelBurgemeester Vlecken neemt afscheid van Landgraaf
Volgend artikel39-jarige vrouw vermist in Roggel