Regio Loterij verlengt aanmeldperiode verenigingen tot en met 31 januari

WEERT – De lancering van Regio Loterij Weert is een groot succes: in korte tijd hebben veel verenigingen en organisaties zich aangemeld. Bij de nieuwe loterij gaat de volledige opbrengst van minimaal 160.000 euro naar verenigingen en organisaties in Weert en omgeving die zich hiervoor hebben ingeschreven. Vanwege het succes wordt de periode voor aanmelding verlengd tot en met zondag 31 januari. Dus wil je met jouw organisatie ook meedelen? Geef je dan nu op!

Trainingsattributen voor een sportclub, een harmonie die smacht naar nieuwe instrumenten of het verduurzamen van een accommodatie? Veel organisaties kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom hebben drie Weertenaren die het lokale verenigingsleven een warm hart toedragen onlangs Regio Loterij Weert opgericht. Een stichting die loterijen organiseert met serieuze prijzen, waarbij de volledige opbrengst aan de organisaties wordt uitgekeerd.

Hartverwarmend initiatief
Van sport tot muziek en van erfgoed tot kunst. Verenigingen, clubs en stichtingen in alle soorten en maten zijn ontzettend belangrijk voor Weert. “De organisaties zorgen voor sociale binding en dragen bij aan het welzijn van de inwoners”, zegt Luciën Adriaens, samen met Bart Groeneveld organisator van onder meer Bevrijdingsfestival Weert en al jaren actief bij diverse verenigingen. “Zoals bekend hebben veel verenigingen het financieel zwaar. Zeker in deze tijd. Ze kunnen wel wat hulp gebruiken.”

Adriaens en Groeneveld liepen al een tijdje met het idee de verenigingen te helpen. Aanvankelijk dachten zij aan het organiseren van een festival, maar corona gooide roet in het eten. Raymond Houben, eigenaar van café De Brouwer en restaurant De Oelepot, kwam met het plan voor een loterij. Een loterij waarbij de deelnemers enerzijds mooie prijzen kunnen winnen en tegelijkertijd de lokale verenigingen steunen. Groeneveld: “Dat sluit perfect aan bij wat wij voor ogen hadden. Samen hebben we Regio Loterij Weert opgericht. We vinden het geweldig om dit nu eindelijk kenbaar te maken.”

Verenigingen en organisaties
Iedereen kan meespelen met Regio Loterij Weert door een lot te kopen. De loten zijn vanaf 1 maart te koop via de website www.regio-loterij.nl. Houben: “We verloten serieuze prijzen, waarover we binnenkort meer gaan vertellen. We zijn een regionale loterij, dus we kopen de prijzen ook lokaal in. De trekking vindt plaats op 29 augustus 2021. Als de maatregelen het toelaten, gebeurt dat op een podium op de Markt. Dit is ook live te volgen middels een videostream. Als deze loterij een succes wordt, zullen er zeker meerdere volgen. Ook is het door de gekozen opzet mogelijk om in andere regio’s uit te gaan breiden.”

In totaal verdeelt Regio Loterij Weert minstens 160.000 euro onder de verenigingen. Groeneveld: “Hoe meer loten er worden verkocht, hoe hoger het uit te keren bedrag wordt. Voordat we de loten gaan verkopen, geven we organisaties in Weert de kans om zich aan te melden. We willen hierbij dan ook een oproep doen. Kan jouw club, vereniging of organisatie wat financiële steun gebruiken? Meld je aan op de website.”

Adriaens vult aan: “Organisaties kunnen een financiële bijdrage vragen voor een specifiek te benoemen project. Denk aan nieuwe kostuums voor de schutterij of het organiseren van een expositie in het kader van cultureel erfgoed, de verbouwing van jullie clubgebouw of het plaatsen van zonnepanelen. Het kan van alles zijn, zolang het maar concreet is en ingediend wordt door een niet-commerciële organisatie. Alle voorwaarden staan op onze website.“

Kan jouw organisatie financiële hulp gebruiken om een bepaald project te realiseren? Aanmelden kan tot en met 31 januari 2021 op www.regio-loterij.nl.

Vorig artikelWerkzaamheden Brug 1 in Nederweert opgeschort wegens resten tankversperring
Volgend artikelRog Tillevies brengt de vastelaovendj bij u thuis