Jubileum; nostalgisch blikje met Weerter waaierwafels

WEERT – De Weerter bakkerij Jos Poell werd in 1840 opgericht. Maar liefst zeven generaties bakkers gaven elkaar de recepten en kneepjes van het vak door. Ter gelegenheid van het 180-jarige bestaan werd er vandaag een exclusief blikje gepresenteerd met Weerter Waaierwafels.

In 1928 start bakkerij Jos Poell met de productie van waaierwafels. Het bedrijf kocht hiervoor de licentie voor de receptuur van de gebroeders Videlles uit Parijs. De wafels werden wereldwijd een gekende lekkernij. Reizigers op de Holland-Amerika lijn kregen steevast een ijs met een Weerter waaierwafel als nagerecht.

Het retro blikje met daarin negen waaierwafels is voor € 4,95 exclusief te koop bij Weertzzz.nl. Het nostalgisch blikje laat een foto van de bakkerij zien, die was in de Maasstraat (tot aan de Paradijsstraat) gevestigd. In 1990 verhuisde de fabriek naar de Graafschap Hornelaan in Weert. Weertenaren missen sindsdien de heerlijke zoete geur van het bakken van de wafels in de binnenstad. In 2015 werd het bedrijf tijdens het 175-jarige ‘Hofleverancier’.

 

Vorig artikelSLV benoemt Raymond Vlecken tot Iere-President
Volgend artikelMunttheater Kerstspecial