Weertenaar Davy Koppen neemt Cycle Trend over

Van de IC naar CT

Ralf van Heugten en Davy Koppen

WEERT | NUENEN – Een bijzondere overname in coronatijd mogen we het zeker noemen. Nieuwe eigenaar van Cycle Trend is voortaan Weertenaar Davy Koppen (35). Hij volgt oprichter Ralf van Heugten (44) uit Mierlo op na 13 jaar op als eigenaar in de fietsspeciaalzaak in Nuenen.

“We zijn beiden zeer tevreden met het uitgestippelde traject en Davy is een fantastische kerel om de zaak aan over te dragen!”, aldus Van Heugten.

De overname was niet geheel gepland. Door het toeval kwamen Van Heugten en Koppen met elkaar in contact. Koppen: “Ik werkte al jaren als zelfstandig ondernemer in de auto- onderdelenbranche, in combinatie met mijn vaste baan bij het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Toen daar twee jaar geleden de vader van Ralf ter observatie lag, raakte ik met hem in gesprek over onze passie: de racefiets. Niet veel later werd ik klant bij Cycle Trend, waar ik uiteindelijk meerdere fietsen in één jaar aanschafte. Het klikte tussen mij en Ralf van Heugten vanaf de eerste ontmoeting. Vervolgens startte ik een nieuwe firma, gespecialiseerd in bike coatings en werd Cycle Trend daarop weer klant bij mij.”

Koffiemoment met Ralf
“Op een avond zaten Ralf en ik aan de koffie en vertelde Ralf zijn plannen voor de toekomst: het opzetten van een zakelijke tak, zodat bedrijven kunnen gaan leasen of kopen, met daarnaast nog een tak voor fietsvakanties en metingen. Hij zocht daarom een partner die mee de winkel wilde runnen”, aldus Davy Koppen.
Ralf: “Ik zocht inderdaad een partner. De ambitie en plannen voor de nieuwe business leken me te lastig om ook nog de winkel te blijven doen. Toen Davy me ook nog eens vertelde dat onze winkel qua uitstraling de ultieme droom zou zijn wist ik genoeg; hij was de man die ik zocht!”

Na het gesprek ging het snel. Binnen enkele dagen hakte Davy de knoop door en konden alle voorbereidingen starten, dit was rond de jaarwisseling. Uiteindelijk kwam er een mooi plan voor de overname van een meerderheidsbelang per april en een geleidelijke overname tot eind dit jaar.

Covid-19 gooide echter flink roet in deze planning. Davy’s vrouw was in verwachting van hun tweede kindje. De planning was om in maart lekker bij zijn gezin te zijn en daarna pas te starten. Toen de eerste coronagolf zich aandiende moest hij echter al zijn verlof inleveren en terug naar de Intensive Care om mensenlevens te redden. Uiteindelijk is hij toch op 1 april gestart in Nuenen. Zo van de IC naar Cycle Trend, waar een ander gevolg van de corona merkbaar was; een explosieve groei in enkele maanden tijd.

De tijd die volgde is volgens Van Heugten niet te beschrijven en nooit eerder vertoond: “De fabrieken sloten, toeleveranciers kregen problemen en tegelijkertijd nam de vraag met 50% toe. In dit alles moest Davy ‘rustig’ beginnen en zou ik parttime gaan werken om mijn twee andere firma’s op te starten. We kunnen gerust stellen dat de vuurdoop meer dan geslaagd is en we beiden vol voor de winkel gegaan zijn. Deze intensieve samenwerking heeft ertoe geleid dat Cycle Trend nu helemaal klaar is voor de toekomst en Davy mede daardoor versneld zijn eigen team heeft kunnen vormen met onze huidige mensen en een paar welkome nieuwkomers.”

Ralf stapt daardoor nu eerder ‘fysiek’ uit de winkel, hij blijft op de achtergrond actief en zal definitief per 31 december eruit stappen. Zijn nieuwe kantoor grenst echter aan Cycle Trend, dus zal hij er geregeld een bakje koffie doen. We blijven natuurlijk sparringpartners voor elkaar.

“Er zal zeker een goede cohesie blijven tussen mijn nieuwe activiteiten in de branche en de winkel. Het is mooi te zien dat in slechts een half jaar tijd Davy het zo snel op heeft gepikt. Hij heeft een gave die hem een topondernemer maakt; naast het zakelijke heeft hij ook het zorgzame en service gerichte uit de zorg. Mede hierdoor heeft hij ondanks de enorme stress van de laatste tijd, Cycle Trend naar een hoger niveau kunnen tillen. Ik ben hem daarvoor ook erg dankbaar, het is ten slotte toch je kindje dat je overdraagt.”

Cycle Trend BV | Duivendijk 5a | 5672AD Nuenen

Vorig artikelImpact corona op Nederlandse economie minder sterk dan gemiddeld in de EU
Volgend artikelVuurwerkverbod tijdens de aankomende jaarwisseling