COVID-19 Ziekenhuisbezetting neemt af, aantal positieve testen blijft dalen

Tweede golf lijkt nu toch echt over zijn piek te zijn

COVID-19

Het RIVM meldt vandaag 6.996 nieuwe coronabesmettingen in Nederland. Voor het eerst sinds 12 oktober daalt het aantal dagelijkse meldingen onder de zevenduizend. Op woensdag waren er 7.657 meldingen. Er zijn 86 sterfgevallen gemeld, gisteren waren dit er 106.

De afgelopen zeven dagen zijn er 60.233 besmettingen gemeld in Nederland, 11 procent minder dan een week eerder. Hoewel niet duidelijk is in hoeverre resultaten van commerciële teststraten worden meegeteld, lijkt de tweede golf nu toch echt over zijn piek te zijn.

In 19 van de 25 veiligheidsregio’s zijn er deze week meer dan 250 besmettingen per 100 duizend inwoners gemeld. Daar is het risiconiveau op basis van het aantal positieve testen ‘zeer ernstig’. Voor actuele cijfers in Noord-en MiddenLimburg kijk hier.

Vorig artikelNominatie voor Gijs Hendrikx voor Hotello of the Year Award 2021
Volgend artikelOntwerp bestemmingsplan ‘Keunenhoek Budel’