Hockey: Dames 1 Weert wint royaal van MEP

WEERT – Na de winst van vorige week op Hopbel waren we deze week weer vastberaden drie punten te gaan pakken. Het publiek zat al klaar achter de livestream en de vaste supporters waren druk aan het appen in onze WhatsApp groep.

De wedstrijd ging van start en al meteen domineerden wij in het balbezit. We verlegde de bal achterin goed van kant en speelden voornamelijk op de helft van de tegenstander. Na een aantal goede acties op goal kregen we een corner. Aangezien de corners vorige week niet erg succesvol waren hadden we in de trainingen deze week extra veel varianten getraind. Toch besloten we, zo koppig dat we zijn, last minute een eigen variant te bedenken. Waarbij Jolijn, jawel u hoort het goed, Jolijn op goal zou slaan. Wonder boven wonder sloeg ze de bal hard op de plank en was het 1-0.

We pakten goed door en door de bizarre mandekking van Mep konden we keer op keer met de bal vrij de cirkel inlopen. Marieke zag haar kans schoon en startte een solo vanaf de middenlijn waarbij ze soepeltjes haar man links liet liggen en de bal met een behendig tikje achter de keeper wist te krijgen. 2-0!

Mep probeerde iets terug te doen en kreeg een aantal corners die er door de verdediging werden uitgelopen. Uiteindelijk scoorden ze uit een corner de 2-1.

Na de rust namen we meteen weer de dominante positie op het veld in. We hielden goed overzicht en zagen dat onze spitsen voortdurend op de goede plek in de cirkel stonden. Er ontstonden veel kansen door lange harde ballen richting onze spitsen. Fleur wist op een van deze ballen geweldig te reageren en maakte een mooie schuiver waarna de bal in het doel belande. Michèle kon nu niet achterblijven en na een prachtige backhandpass van Floor schoof zij ook met bal en al de goal in. 4-1! Mep kreeg weinig tot geen kansen meer, maar na een ongelukkige overtreding in onze cirkel kregen ze een corner. We stonden helaas niet goed op te letten op de lijn waardoor Mep de bal via een tip in nog wist te scoren. 4-2. We bleven doorgaan met geweldige aanvallen en na een hele hoop grote kansen kregen we nog een strafcorner. Aangezien ons gekke plan in de eerste helft ook al gewerkt had besloten we de variant op Jolijn nog maar eens te proberen en u raadt het al, identiek aan de eerste goal maakte we de 5-2.

Een resultaat om trots op te zijn. De punten zijn ook van harte welkom door de onzekerheden rondom de corona maatregelen! Hopelijk mogen wij onze competitie gewoon hervatten en zien wij jullie de volgende keer weer (virtueel)!

Tekst en foto: Dames I HV Weert