Week van de Mantelzorg: 2 t/m 10 november

WEERTERLAND – Mantelzorg is van ons allemaal. Je bent het, je wordt het of je hebt er (ooit) een nodig. Zorgen voor een ander is vaak vanzelfsprekend. Toch is dit onmisbaar en verdient het aandacht! Daarom organiseert Punt Welzijn de Week van de Mantelzorg, in Weert en Nederweert, van 2 t/m 10 november. 

Deze week worden mensen die voor een ander zorgen in het zonnetje gezet. Zij kunnen zichzelf aanmelden of aangemeld worden door anderen die op deze manier hun waardering uiten. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een concert in je voortuin en wandelingen in de mooie natuur. Of wat dacht je van een bezoek aan de film ‘Kapsalon Romy’, dé grote winnaar van de Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival. Bij alle activiteiten houden we rekening met de coronamaatregelen, zodat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan deelnemen.

Attentie in Weert
Al jaren verrast Punt Welzijn rondom 10 november (de landelijke Dag van de Mantelzorg) honderden mantelzorgers uit Weert met een bloemetje. Ook dit jaar is het weer mogelijk om een bloemetje aan te vragen. Mantelzorgers, die door zichzelf of iemand in hun omgeving zijn aangemeld, worden hiermee aan huis verrast door een vrijwillige bezorger.

Dit is nog niet alles! Dit jaar is er een extra attentie, namelijk een cadeaubon ter waarde van €12,50. Deze kan ingeleverd worden bij 6 ondernemers die de attentie speciaal voor mantelzorgers aanbieden. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld trakteren op een vlaai, een mooi plantje of een heerlijke lunch.

Attentie in Nederweert
In Nederweert worden mantelzorgers ook op 10 november aan huis verrast, met een leuke attentie die we vooraf niet bekend maken. Laat je verrassen en meld jezelf of een mantelzorger uit jouw omgeving hiervoor aan. Ook in Nederweert ontvangen mantelzorgers jaarlijks een cadeaubon, deze actie heeft reeds plaatsgevonden in juli.

Jonge mantelzorgers
Kinderen en jongeren kunnen ook in hun omgeving te maken krijgen met iemand met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Dit kan gaan om een broertje met een beperking of een ouder die chronisch ziek is. Voor jongeren tot 25 jaar is er in beide gemeentes dezelfde actie, namelijk een goedgevulde goodiebag met leuke spullen. In oktober werden hier al ruim 50 jongeren mee verrast, maar in november is er nog een kans om je hiervoor aan te melden. Ken jij een jongere die thuis te maken heeft met extra zorgen? Meld hem/haar dan aan.

Aanmelden of meer informatie over het programma vind je op de website.

Vorig artikelWeer een Intertoys in Weert
Volgend artikelJonge wolf overreden in Hechtel-Eksel