Start werkzaamheden Koenraadtweg – Hugten – Hugterweg

CRANENDONCK/SOMEREN – In de maanden oktober en november van dit jaar vinden er werkzaamheden plaats aan de Koenraadtweg en Hugten (Maarheeze) en de Hugterweg (Someren-Heide). De gemeente Cranendonck én de gemeente Someren werken samen aan de realisatie van dit project.

De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het vernieuwen van de rijbaan tussen de Philipsweg in Maarheeze en de Nederweertseweg in Someren-Heide. Bij de rijbaan van de Koenraadtweg en de Hugten worden oude lagen asfalt verwijderd. Hier komen nieuwe lagen asfalt. De verhardingsconstructie van de Hugterweg wordt geheel vervangen, dus inclusief fundering.

Gelijktijdig met dit grootschalig onderhoud wordt het gehele tracé duurzaam en veilig ingericht. De maximumsnelheid wordt teruggebracht van 80 naar 60 km per uur. Daarbij is het nodig om de bijbehorende bebording en markering aan te passen. Ook komen er op deze locatie snelheidsremmende maatregelen. Het gaat hier dan om attentieverhogende kruisingsvlakken en een wegversmalling nabij de komgrens van Maarheeze. Tenslotte krijgt de Philipsweg, gedeelte Koenraadtweg-Sparrenlaan een nieuwe asfaltlaag, waarbij de kruising El Pinar-De Romrijten wordt uitgevoerd als een verhoogd kruisingsvlak.

Planning en fasering
De werkzaamheden aan de Koenraadtweg, Hugten en Hugterweg worden in opdracht van gemeente Cranendonck en de gemeente Someren uitgevoerd door Aannemersbedrijf Strabag. De werkzaamheden starten op maandag 5 oktober 2020 en zijn naar verwachting eind november 2020 gereed.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Tijdens de werkzaamheden kunt u enig ongemak ondervinden. Zo zijn de Koenraadtweg, Hugten en Hugterweg tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit verkeer wordt omgeleid via Sterksel. Het fietspad langs het tracé blijft te allen tijde beschikbaar voor (doorgaand) fietsverkeer. Aanwonenden ontvangen persoonlijk bericht over de bereikbaarheid van hun percelen.

Vorig artikelWarm welkom voor bewoners houten woningen Weert
Volgend artikelSupporters ondertekenen sport- en beweegakkoord