Tentoonstelling ‘Van GRAAN naar KRAAN’

WEERT – Vrijdag 2 oktober is de opening van de tentoonstelling ‘Van GRAAN naar KRAAN’ op de benedenverdieping van Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert.

Op negen panelen en in drie vitrines wordt het aan de hand van archiefmateriaal en voorwerpen in het kort een overzicht gegeven van de tientallen brouwerijen en honderden cafés die Weert en Stramproy in het verleden rijk is (geweest).

Expositie
De panelen hebben een thema of onderwerp. Deze zijn aan de hand van de cijnsboeken, burgemeestersrekeningen, hinderwet- en bouwvergunningen en het beeldmateriaal uit het Gemeentearchief Weert toegelicht en geïllustreerd. In de vitrines zijn onder meer voorwerpen uit het Biermuseum in Stramproy te zien.

Vorig artikelSinterklaasintocht Nederweert gaat niet door
Volgend artikelAangepaste Goede Doelen Week in Nederweert