Maarten van der Weijden aan start Roermond City Triathlon

Maarten van der Heijden

ROERMOND – Ruim 800 triathleten staan zaterdag 19 september aan de start van de tweede editie van de Roermond City Triathlon (RCT). En niemand minder dan voormalig olympisch kampioen Maarten van der Weijden is er daar een van.

Maarten van der Weijden zwemt, fietst en rent zaterdag mee tijdens de Roermond City Triathlon. Een nieuwe uitdaging voor de zwemmer: “Vanwege corona waren de zwembaden lange tijd gesloten. Ik ben gaan hardlopen en fietsen om toch te kunnen trainen. Dan is de stap naar een triathlon snel gemaakt.” Maarten doet mee aan de kwart triathlon om zichzelf uit te dagen, maar vooral om plezier te beleven. “Ik heb de afgelopen maanden veel getraind en heb mijn lichaam laten wennen aan deze voor mij nieuwe sporten. Met zwemmen gebruik ik mijn lichaam heel anders. Door mijn topsportervaring en mindset wil ik altijd voor het hoogst haalbare resultaat gaan. Maar ik doe het vooral om iets nieuws te ervaren en te genieten van de sport”.

Triathlon op de kaart
Net zoals voor veel atleten is de triathlon ook voor Maarten een uitdaging. “Ik ben blij dat de triathlon in Roermond doorgaat, zodat ik en veel anderen met mij de kans krijgen aan een wedstrijd deel te nemen.” Maarten hoopt hiermee ook triathlon meer op de kaart te zetten: “’We willen met de Maarten van der Weijden Foundation ook verbreden en door de inzet van andere sporten meer kankergerelateerd onderzoek en projecten mogelijk maken.”

Olympische Spelen
Maarten van der Weijden heeft tijdens zijn zwemcarrière van 1998 tot 2008 veel titels op zijn naam mogen schrijven. In 2008 won hij goud op de Olympische Spelen in Peking bij de 10 kilometer openwaterzwemmen. Maarten deed in 2018 en 2019 een poging om de Elfstedentocht (196km) te zwemmen, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de (toekomstige) kankerpatiënt. In 2018 moest hij stoppen na 163km, in 2019 haalde hij de tocht wel. Met beide edities werd 12 miljoen euro ingezameld.

Vorig artikelStichting Kei Sjiek doneert 350 euro aan Voedselbank Weert
Volgend artikelLaat je huisdier zegenen bij de Paterskerk