D’n Uul gaat Vastelaovend 2021 in met Sjtadsprins en Sjtadsjeugprins

Sjtasiefestasie 2019

ROERMOND – Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul gaat in 2021 op alle mogelijke manieren proberen om zoveel als mogelijk Vastelaovend naar de mensen te brengen. D’n Uul is zich vanaf juni aan het voorbereiden op een onvoorspelbaar “vijfde seizoen” waarin mogelijk en continu aanpassingen gedaan moeten worden vanwege Coronamaatregelen. Vastelaovend zal er echter altijd zijn, dus brengt D’n Uul ook Vastelaovend.

“Wij vinden het als Vastelaovesvereniging onze taak om de Vastelaovescultuur uit te dragen en dat juist ook te blijven doen in moeilijkere tijden zoals op dit moment” aldus vorst/voorzitter Dirk Franssen. “Allereerst zullen wij een Sjtadsprins en een Sjtadsjeugprins uitroepen. Beide aspirant hoogheden hebben al weloverwogen en enthousiast “ja” gezegd, ondanks dat er voor aankomend seizoen nog veel onzekerheden zijn.” Volgens Franssen ziet D’n Uul ook kansen: “Wij zijn ons terdege bewust van mogelijke beperkingen en volgen nauwgezet alle ontwikkelingen. Uiteraard handelen wij daarbij conform landelijke en lokale richtlijnen. Echter handelen wij niet vanuit wat NIÉT zou kunnen, maar gaan met positief realisme steeds uitfilteren wat WÉL kan. D’n Uul vind dat een Sjtadsprins en Sjtadsjeugprins juist nu in deze moeilijke tijd samen met de vereniging een belangrijke en verbindende rol in de samenleving kan vervullen.”

Voor de activiteiten van D’n Uul worden alternatieven uitgewerkt welke voortdurend worden bijgesteld op basis van de ontwikkelingen. Dirk Franssen: “Daarbij staat veiligheid, gezondheid en handhaafbaarheid buiten alle discussie maar wordt ook oplossingsgericht, creatief en innovatief denken vanuit een positief realistisme als uitgangspunt genomen. In de afgelopen maanden is al een scala aan slimme en veilige oplossingsrichtingen voorbij gekomen zoals gebruikmaking van digitale en interactieve (social) media en zit- en tafelopstellingen om de 1,5 meter te borgen. Ieder organiserend comité van D’n Uul en ook activiteiten waar D’n Uul bij betrokken is, zijn momenteel volop bezig om dit soort oplossingen in meerdere scenario’s voor te bereiden. Daarmee kunnen we tot op het laatste moment op- en/of afschalen in maatregelen als de actualiteit daarom vraagt. We zijn en blijven daarbij ook continu in goed overleg met de lokale overheid.”

Toch heeft ook D’n Uul activiteiten die niet op de gebruikelijke wijze kunnen plaats vinden. “Voor de jaarlijkse Verkesaovend en de Uule-Akademie bleek helaas geen haalbaar alternatief mogelijk gezien specifieke omstandigheden. Drie avonden een uitverkocht theater voor Lachenderwies is op dit moment ook zeer onwaarschijnlijk. Vanwege die maatregelen voor theaters is de Kienjermusical alternatieven gaan bedenken. In plaats van een theaterproductie ontwikkeld de Kienjermusical samen met betrokken kinderen en ouders een audiovisuele productie die straks op TV en Social Media te zien zal zijn.”

Franssen is blij met de medewerkingsbereidheid en de creatieve input van alle leden van D’n Uul tot nu toe. “In de afgelopen zomermaanden is er door veel leden enorm veel tijd en werk gestoken in het meedenken in oplossingen, het bedenken van alternatieven en het uitwerken van scenario’s. Ook financieel zijn de risico’s goed in beeld en beheersbaar. Kortom: De Vastelaovend zal er altijd zijn dus D’n Uul gaat, binnen hetgeen wat volgens regels en richtlijnen mogelijk is, ook in 2021 Vastelaovend brengen!”

Vorig artikelDuizenden bedden nodig voor arbeidsmigranten in Midden-Limburg
Volgend artikelOpen Brains digital is terug!