Horecaondernemers Roermond willen meer terrasruimte

De Markt in Roermond. Foto: Google Maps

ROERMOND – De horecaondernemers aan de Markt in Roermond zijn van mening dat de weekmarkt meer ruimte inneemt dan noodzakelijk en dat die ruimte ten goede moet komen aan hun terrassen.

“Op de tussenliggende paden kan een Boeing 747 landen.” Dat stelt Wim Cox, horecaondernemer en bestuurslid van het Citymanagement, in De Limburger. Hij heeft vastgesteld dat de gaten tussen de kramen in de zomer groot zijn, omdat kooplieden niet komen opdagen.

Terras
Als het aan Cox ligt, wordt bij een lagere opkomst van kooplieden de indeling vooraf aangepast zodat daar terrasruimte kan komen. De gemeente vindt dat ze de horeca al zoveel mogelijk tegemoet komt door extra ruimte op de pleinen te creëren voor terrassen. De gemeente zegt recht te willen doen aan ieders belang.

Vorig artikelUitzendorganisatie AB Werkt ontslaat negentien medewerkers
Volgend artikelWeert is gestart met de bouw van 33 appartementen aan de Emmasingel