Limburgse energiecoöperaties boos over capaciteit elektriciteitsnet

LIMBURG – De overheden hebben gefaald. Dat stellen de lokale Limburgse energiecoöperaties die windmolens en zonneparken bouwen. Ze zijn boos omdat in grote delen van de provincie het elektriciteitsnet bijna aan de grenzen van de capaciteit zit, waardoor ze groene stroom wellicht niet kwijt kunnen.

Dat meldt De Limburger. Doordat de maximale capaciteit bijna bereikt is, is er niet veel ruimte meer voor grote hoeveelheden extra groene stroom. In Midden-Limburg speelt het probleem vooral in Weert en Nederweert, een deel van Leudal, Maasgouw en Echt-Susteren.

Brief
Het gevolg is dat nieuwe projecten dan op een wachtlijst komen. Lokale Limburgse energiecoöperaties zijn boos en vinden dat de overheden in dit proces hebben gefaald door alleen maar taken voor het opwekken van duurzame energie op te leggen, zonder de daarvoor benodigde faciliteiten tijdig te regelen. De negentien lokale energiecoöperaties die aangesloten zijn bij REScoop hebben gezamenlijk een brief geschreven naar de provincie met het dringende verzoek de capaciteitsproblemen zo snel mogelijk op te lossen.

Vorig artikelResultaat statiegeldactie Kerstornamenten
Volgend artikelHorecabranche start kort geding tegen de coronamaatregelen