Ruimere opzet voor Cultureel Lint in Weert

dé uitmarkt van Weert

WEERT – Jaarlijks wordt het culturele seizoen in Weert geopend met het feestelijke Cultureel Lint, dé uitmarkt van Weert. Ook voor 2020 staat het evenement op de planning, weliswaar in aangepaste vorm vanwege het coronavirus.

 Koopzondag 20 september staat de negende editie van Cultureel Lint, dé Weerter uitmarkt, op de kalender. De organisatie is druk doende met de voorbereidingen, waarbij dit jaar vanwege het coronavirus vanzelfsprekend meer nadruk zal liggen op ruimte en daarmee niet alleen plaatsvindt in het centrum.

Samenwerking
Met betrokken partijen, waaronder de Gemeente Weert, is intensief contact om het evenement passend binnen gestelde kaders doorgang te laten hebben en de vergunning rond te krijgen. De organisatie van Cultureel Lint kijkt vol vertrouwen uit naar de negende editie, maar beseft terdege dat het afhankelijk is van veel externe factoren. Door nadrukkelijk samen te werken, kennis te bundelen en nauwlettend de actualiteit te volgen, wordt gewerkt aan een weloverwogen programmering van een coronabestendig Cultureel Lint.

Ruimtelijke opzet
Met name de ruimtelijke invulling van het programma staat centraal tijdens Cultureel Lint 2020. Gebruikelijk vond de start van het culturele seizoen plaats in de binnenstad. Dit jaar wordt daarnaast ook gekozen voor locaties in de wijken rondom het centrum, om hiermee bezoekers meer rust en ruimte te bieden. Op een aantal locaties zal het noodzakelijk zijn vooraf zitplaatsen te reserveren, hierover wordt op later moment gecommuniceerd via de website en social media-kanalen van Cultureel Lint.

Cultureel Lint
Tijdens Cultureel Lint laten professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Het evenement wordt georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen van Weert, Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil, gebundeld onder de naam Stichting Cultureel Lint. Meer informatie is te vinden op www.cultureellint.nl.

Vorig artikelAantal Limburgers in WW stijgt licht
Volgend artikelAantal WW-uitkeringen blijft vrijwel gelijk, instroom in WW daalt