Bezoekersregeling SJG Weert

WEERT – Vanaf dinsdag 2 juni ontvangt het SJG van Weert weer bezoekers. Dit geldt voor zowel bezoek aan patiënten op corona – als niet-corona-afdelingen. Ook op de SEH mag er weer één begeleider mee komen.

Om dit op een veilige manier te laten gebeuren, zijn er wel wat regels aan gebonden. Als dit de komende tijd goed verloopt, hopen we de bezoekregels snel verder te kunnen versoepelen. Omdat er in principe maar één bezoeker per patiënt per dag mogelijk is, vragen wij u om dit met uw naasten goed af te stemmen.

Algemene regels voor bezoekers

  • Komende tijd is het bezoekuur van maandag t/m zondag van 17.30 tot 20.00 uur.
  • Er is maximaal één bezoeker per opgenomen patiënt per dag mogelijk. Individuele uitzonderingen zijn in overleg mogelijk, bijvoorbeeld bij terminale patiënten, kinderen en kraamvrouwen.
  • Wanneer u klachten heeft zoals (neus) verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid of koorts, dan kunt u niet naar het bezoekuur komen.
  • Bezoekers komen tijdens het bezoekuur door de (onbemande) tent naar de hoofdingang en melden zich bij de Receptie.
  • U houdt altijd minimaal 1,5 meter afstand ten opzichte van anderen, ook met diegene waarbij u op bezoek bent. Uitzonderingen hierop zijn mogelijk, maar moeten vooraf met de verpleging of specialist zijn afgesproken.
  • Vermijd contact met andere bezoekers, patiënten en medewerkers. Daarom loopt u rechtstreeks naar de kamer voor het bezoek en gaat na het bezoek direct weer naar de uitgang. Contact met de verpleging vindt zoveel mogelijk telefonisch plaats.
  • Bij binnenkomst en vertrek desinfecteert u uw handen.
  • Uitzonderingen op deze regels zijn mogelijk bij bijvoorbeeld terminale patiënten, kinderen en kraamvrouwen. Dit kan echter alleen in overleg met de verpleging of de specialist.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het SJG Weert.

Vorig artikelNeerslagtekort tot nu toe nog steeds groter dan in droogste jaar ooit
Volgend artikelEerste Weerter bedrijf plant Tiny Forest op eigen terrein