De heilige Corona biedt troost en moed

Vandaag, 14 mei, is de naamdag van de heilige Corona. Beschermheilige van schatgravers en gokkers, slagers en houthakkers. Heerlijk, zo’n veelzijdige heilige. Daar heb je tenminste wat aan! Haar relieken rusten even over de grens, in Aken. Er zijn verschillende kerken gewijd aan deze martelares, onder andere in Beieren, Oostenrijk en Noord-Italië.

Corona is vaak verbonden met de heilige Victor van Damascus, een christelijke Romeinse soldaat. Volgens de legende stond Corona hem bij op de dag van zijn marteling. Zij troosten hem en sprak hem moed toe om vol te houden. Iets wat wij allemaal kunnen gebruiken gedurende deze coronacrisis. Moed om vol te houden en troost.

Nadat Corona de Romeinse soldaat Damascus troostte werd ze gearresteerd en ter dood veroordeeld.

Corona wordt voorgesteld als jonge vrouw in mooie gewaden met op het hoofd een kroon (haar naam), een martelaarspalm in de hand en een witte lelie (maagdelijkheid).

Vorig artikelConducteur hoeft niet actief op zoek naar reiziger zonder mondkapje
Volgend artikelHeilige Hieronymus van Weert (1522-1572) had al een tatoeage