Nederweert beloont ondernemersvereniging met 7500 euro

Centrum van Nederweert. Foto: Google Maps

NEDERWEERT – De gemeente Nederweert beloont Ondernemersvereniging Nederweert (OVN) met 7500 euro.

Dat meldt De Limburger. Er zijn in totaal honderd ondernemers aangesloten bij de ondernemersvereniging. Dat is een verdubbeling in een jaar tijd. De financiële bijdrage wil de OVN gebruiken om de komende twee jaar de opties te onderzoeken voor de oprichting van een ondernemersfonds.

Budget
De ondernemersvereniging organiseert evenementen en voorziet in gezamenlijke acties. De gemeente Nederweert werkt nauw samen met OVN bij bijvoorbeeld het tegengaan van leegstand. Vorig jaar werd samen met de Vereniging van Vastgoedeigenaren, Horecavereniging Nederweert en de gemeente de Pilot Leegstand gestart. De pilot is gericht op het aanjagen van lokaal ondernemerschap en het weg- of herbestemmen van leegstaande panden buiten het kernwinkelgebied.

Vorig artikelBier- en Spijzenlokaal Dennenoord biedt ruimte aan patiënten
Volgend artikelEerste kwartaal in Nederweert 50 (+14) mensen overleden