43 patiënten overleden,  573 nieuwe patiënten, in totaal 4204  positief geteste personen

4 IC-patiënten van SJG Weert overgeplaatst naar Groningen

Sinds gisteren zijn er in Nederland 573 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4204. Onder hen zijn 988  mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

43 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Regio Weert
Volgens het RIVM zijn 7 mensen uit de gemeente Weert besmet met het virus, 8 uit Nederweert, 13 uit Cranendonck en 22 uit Leudal. Gisteren was dat respectievelijk: 7 (Weert), 7 (Nederweert), 11 (Cranendonck) en 20 (Leudal).

Het Landelijk Coördinatiecentrum IC-zorg is in werking. Zij gaan zorgdragen dat andere ziekenhuizen in Nederland IC-patiënten gaan overnemen. Zaterdahmiddag zijn 4 IC-patiënten van SJG Weert overgeplaatst naar het Martini ziekenhuis in Groningen.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Vorig artikelKarel Loeff bezoekt Fatima Huis Weert
Volgend artikelSJG zoekt disposables voor beademingsapparatuur