Home Locatie Maastricht Zeventien coronapatiënten overleden in Limburg

Zeventien coronapatiënten overleden in Limburg

Het aantal overleden coronapatiënten in Limburg is woensdag opgelopen tot zeventien. Dat blijkt uit cijfers van de GGD, gebaseerd op de stand van zaken van woensdag 18 maart 2020 om 13:00 uur.

Van de zeventien overleden coronapatiënten komen er tien uit Zuid-Limburg.

Niet eerder zoveel op één dag
Dinsdag waren er nog 197 positieve coronatests bekend in Limburg. Gisteravond meldde het SJG in Weert dat er 8 coronavirus-patiënten zijn in SJG Weert. Woensdag zijn daar volgens het RIVM 68 vastgestelde coronabesmettingen bij gekomen. Niet eerder kwamen er op één dag zoveel positieve coronatests bij.
265 besmettingen
In totaal is in Limburg bij zeker 265 mensen het coronavirus vastgesteld, blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM. 170 positieve tests komen uit het verzorgingsgebied van de GGD Zuid-Limburg, de anderen uit het verzorgingsgebied van de GGD Limburg-Noord.