Uitbreiding Intensive Care capaciteit ziekenhuis in Weert

SJG Weert

WEERT – Vanwege de verwachte toestroom van acute patiĆ«nten verdubbelt het SJG de capaciteit van de intensive care. Daarnaast wordt OK-personeel nu versneld opgeleid om te kunnen assisteren op de IC.

Op dit moment is het coronavirus vastgesteld bij zeven medewerkers van SJG Weert. Zij zitten in thuisisolatie. Daarnaast zijn twee patiƫnten besmet. Zij worden in isolatie verpleegd. Zo meldt het SJG via haar website.

Testen
Medewerkers van het SJG Weert worden niet meer getest op Corona. Het beperkte aantal testen dat beschikbaar is, gebruikt men voor patiƫnten. Daarnaast vindt verspreiding van het virus ook buiten het ziekenhuis plaats. Medewerkers die koorts hebben of plotselinge veranderingen ervaren van luchtwegklachten blijven thuis.

Afzeggen operaties
Een deel van het operatieprogramma is afgezegd. Per dag wordt bekeken welke zorg er uitgesteld kan worden, om zo de bedden op de verpleegafdelingen vrij te houden voor patiƫnten waarvoor de zorg echt niet kan wachten. Patiƫnten van wie de operatie of ingreep niet door kan gaan, krijgen hierover telefonisch bericht.

Vorig artikelTerracotta Christus (1922) gesneuveld aan de Biest in Weert
Volgend artikelWeekmarkt nieuwe stijl in Weert