Wethouder Tessa Geelen onthult erfgoedbordje kunstwerkplaats Esser

WEERT – Inmiddels zijn er in Weert door initiatiefnemer Bart Maes zo’n 50-tal erfgoedbordjes opgehangen aan gemeentelijke- of rijksmonumenten. Zo wordt de stad een open lucht museum, aldus Maes.

Wethouder Tessa Geelen onthulde aan de Weerter Maasstraat een erfgoedbordje met een verwijzing naar de eerdere bestemming. In het pand waar nu Anne Belle Mode zit was vroeger het woonhuis en juwelierswinkel en kunstwerkplaats van de familie Esser.

Highlights van de stad
De website ontwikkeld voor de smartphone is zowel interessant voor toeristische bezoekers, die graag de highlights van de stad bezoeken, als voor Weertenaren, die nieuwe, voor hen onbekende erfgoedpunten willen ontdekken. De website biedt gebruikers de mogelijkheid om zelf het beginpunt en de afstand van een wandelroute te bepalen. Daarbij kunnen ze eenvoudig selecteren welke bezienswaardigheid ze interessant vinden. Alle rijks- en gemeentelijke monumenten zijn opgenomen. Bij een aantal panden zijn inmiddels erfgoedbordjes met een verwijzing naar de website met meer achtergrondinformatie geplaatst.

BIZ Vastgoed gaf Bart Maes de initiatiefnemer en eigenaar van Artis Communicatiebureau de middelen om het Weerter erfgoed via een website te kunnen ontwikkelen. Op deze manier wordt gemakkelijk en snel inzicht gegeven in de (cultuur)geschiedenis. Rolf Zincken voorzitter BIZ Vastgoed: “In de Visie op het Stadshart die door de gemeente Weert is opgesteld, is historie het leidmotief. Daar sluiten wij graag op aan. Er is enorm veel moois op historisch gebied. Dat willen we laten zien!”

Vorig artikelGrondwaterstand weer op peil, wateroverlast dreigt
Volgend artikelVerbod zwijgcontracten in de zorg