Taalvirtuoos Wim Daniëls in theater de Huiskamer

WEERT – In theater de huiskamer was Wim Daniëls te gast. De wondere wereld van de taal, is dé theatervoorstelling die keer op keer volle zalen trekt. Wim Daniëls is schrijver van boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende tal van onderwerpen, Columnist, kenner van de Tour en taalexpert. Een hele mond vol!

Ook menig cameralens, vooral die van TV, weten hem geregeld te vinden. Bij tal van tv programma’s schuift hij aan. Je kent hem misschien wel van o.a. DWDD, Pauw en Jinek. Deze taalvirtuoos is letterkundig kunstenaar bij uitstek. Zijn prachtige, inzichtelijke theorieën over taal en het ontstaan ervan deelt deze op een erg vermakelijke, altijd luchtige, toegankelijke en bovenal leerzame manier. In 2015 is Wim Daniëls tot Helmonder van het jaar uitgeroepen, hoewel hij nooit in Helmond heeft gewoond. De Brabant Bokaal, voor zijn verdiensten voor de Brabantse cultuur sleepte hij ook nog in de wacht. De lagere school, zijn bestseller verscheen in 2017.

Zijn schrijverslust was vanaf dan niet te stuiten, want snel achter elkaar verschenen algauw meerdere boeken van zijn kundige hand. In 2018 verscheen het boek De mulo, een jaar later verschijnen zijn boeken Houdoe en Het Dorp. Deze successen onderstrepen eens te meer dat Wim een in staat is het complexe begrijpelijk te maken en op een eenvoudige manier onderwerpen zoals de werking van de baarmoeder eenvoudig uit te leggen. Daarom trekt hij volle zalen met zijn theatercollege De wondere wereld van de taal. Zijn kennis op dit vlak is werkelijk verbluffend en zo mooi verteld en samengevoegd tot een geoliede voorstelling, die doet smachten naar nog veel meer dan één herhaling! Het is een echte aanrader die je beslist niet mag missen. Aan het eind ben je beslist een stuk wijzer geworden. Van het ontstaan van de mens en zijn taalgebied binnen de hersenen, tot de verdere ontwikkeling van de geschreven taal en de herkomst van ons alfabet. Zelfs de bijbel ontkomt niet aan zijn scherpe oog voor taaldetail!

Foto’s: Rob Timmermans

Vorig artikelWethouder Tessa Geelen opent nieuwe WeertFM-studio
Volgend artikelWeertenaar Domique Vleeshouwers onderscheiden met Nederlandse muziekprijs