Harmonie St.-Joseph 1880 opent jubileumjaar met nieuwjaarsconcert

WEERT – De Kerkelijke harmonie St.-Joseph 1880 viert in 2020 haar 140-jarig bestaan. In deze 140 jaar is de vereniging uitgegroeid tot “een parel in de de Limburgse blaasmuziek”, zoals een bezoeker na een concert liet weten. Maar ook is de vereniging stevig verankerd in de Weerter samenleving en is zij paraat bij veel evenementen in Weert.

Onder het motto “140 jaar muziek” zullen alle geledingen dit jaar op hun eigen wijze een rol spelen. Dat begint al op zaterdag 11 januari. Voor één keer is het traditionele sylvesterconcert over de jaarwisseling geschoven en openen wij het jaar 2020 met een nieuwjaarsconcert. Het harmonie-orkest gaat terug naar de muziek van rond 1880, die verrassend herkenbaar zal blijken te zijn. Het Jeugdensemble en het Opleidingsorkest zullen laten horen dat de jeugd de toekomst heeft en ook popmuziek door een harmonie gespeeld kan worden. Het Percussion Ensemble Weert gaat terug naar de beginjaren van het slagwerkensemble en haalt weer alles uit de kast hiervoor. 140 jaar muziek in één concert!

75-jarig jubileum

Tijdens dit concert zal ook het programma voor het jubileumjaar bekend gemaakt worden. Het nieuwjaarsconcert vindt plaats op zaterdag 11 januari in het Munttheater. De aanvang is 19.30 uur. Er zijn nog kaarten, à €15,00, beschikbaar via de website van het Munttheater: www.munttheater.nl. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.weertharmonie.nl.

Vorig artikelHet Ieërste Wieërter Songfestival
Volgend artikelGezellige eerste editie koppelwedstijd Jan van Weert en Tensor Turnen