Spelers BAL met uitstekend rapport terug uit Rotterdam

Weerter jongens boeken overwinning op nummer 2!

Rotterdam – Het eerste team van Basketbal Academie Limburg (BAL) beleeft een succesvolle eerste seizoenshelft. Er werd al vier keer gewonnen en zo vlak voor de kerst kan de blik naar boven toe, waar hij de afgelopen seizoenen vooral naar onder moest. Afgelopen donderdag speelden de mannen van coach Radenko Varagic in Rotterdam tegen Feyenoord Rotterdam Basketball. De spelers van de Academie keerden van dit examen allen terug met een zeer goed.

Een 0-8 start zette de toon waarmee de Weertenaren lieten zien niet voor spek en bonen naar Rotterdam te zijn afgereisd. Het mocht dan wel een duel tussen de nummer 2 en de nummer 7 zijn, BAL wilt zich niet zo gemakkelijk laten gaan. Met een stand bij rust van 44-44 kon de wedstrijd nog alle kanten op. De Weertse talenten namen het heft in eigen handen en bouwden gestaag hun voorsprong uit. Grote uitblinker aan Weerter kant was Amerikaanse aanwinst Trey Burch-Manning. Met 22 punten, 8 rebounds en 6 assists was hij van onschatbare waarde voor BAL. De vierde overwinning was een feit toen de scheidsrechters affloten bij een stand van 70-84.

Met nog drie wedstrijden te gaan voor de kerst kan er aan de mooie seizoenshelft nog een lichtpuntje worden toegevoegd. Zaterdag 14-12 speelt BAL een thuiswedstrijd tegen Apollo, een team waar al eerder van werd gewonnen. Deze overwinning zou BAL kunnen helpen naar plaats 6 in de rangschikking. Woensdag 18-12 speelt de Academie in de 1/8e finale van de beker in Amsterdam tegen Apollo. Hiermee kan een plek worden verdiend in de kwartfinale van de Basketball Cup. En op zaterdag 21-12 wordt 2019 afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Heroes Den Bosch.

Meer informatie via: www.basketballacademielimburg.nl 

Vorig artikelA very Släpstick Christmas te zien in het Munttheater!
Volgend artikelLichtjes op oorlogsgraven in Nederweert