Wethouder Van den Heuvel en MKB voorzitter Princen bezoeken Weerter ondernemers

terugblik op de 'Dag van de ondernemer'

WEERT – Ondernemers verdienen een dag waarop ze worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. Daarom is elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. 

MKB-Limburg kwam dit jaar naar Weert komt om een kijkje in de keuken te komen nemen van hardwerkende Weerter ondernemers. ’s Ochtends werden bedrijven aan de Nieuwe Markt bezocht. Tijdens een lunch werd de arbeidsagenda door een aantal bedrijven ondertekent. Doel van deze overeenkomst is het streven naar een arbeidsmarkt waar werkgevers voldoende en gekwalificeerd personeel hebben, waar inwoners een geschikte baan kunnen vinden en waar een leven lang leren de norm is. Dat vraagt om een samenwerking tussen  ondernemers, onderwijs en gemeente.

Om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten gaan we in Weert aan de slag met een actiegerichte agenda met de focus op de volgende vier thema’s:

  1. Onbekend maakt onbemind: Weerter mogelijkheden maken we zichtbaar
  2. Samenwerking MKB(-netwerken) op arbeidsmarktvraagstukken
  3. We bouwen aan de brug tussen onderwijs en Weerter bedrijfsleven
  4. Regie en strategie: we vergroten de samenhang in arbeidsmarktinitiatieven

De redactie was aanwezig bij het verrassingsbezoek van wethouder Martijn van den Heuvel en MKB-voorzitter Monique Princen aan het bedrijf MC Europe in Weert.

MC Europe
Ondanks de zichtlocatie aan de Roermondseweg in Weert kennen maar weinig mensen MC Europe. Afgelopen weekend vierde het bedrijf het tienjarige bestaan. Dit jubileum grijpt Van Goor aan om de aandacht te vestigen op wat het team van dertien professionals vanuit Weert doet. Dat is behoorlijk veel, zo laat de opslagruimte zien die grenst aan het kantoor. “Alles op het gebied van respiratie hebben we in huis”, zegt van Goor terwijl hij enkele producten toont: beademingsmaskers, canules en vernevelaars. “Respiratie is de vakterm voor ademhaling. Van ondersteuning tot het compleet overnemen van de ademhaling. Het zijn zeer complexe, hoogwaardige producten. Zo kunnen we bijvoorbeeld de luchtpijp verwijden met een speciale ballonkatheter, een soort dotter.” Lees meer over MC Europe in het Zakenblad.nl

Vorig artikelWeekkrabbel 47/52
Volgend artikelJos Keersmaekers benoemd tot Kammeräödje