TV-uitzending Limburgse Documentaire ‘Heilig Boontje’

LIMBURG – De jeugddocumentaire Heilig Boontje van de Limburgse regisseuse Eva Nijsten ging tijdens Cinekid 2019 in Amsterdam in première. Binnenkort draait de film tijdens IDFA in de Kids & Docs competitie en maakt daarmee kans op de IDFA Award voor beste jeugddocumentaire. Heilig Boontje vertelt het verhaal van de 8-jarige Limburgse Merle die zich voorbereidt op haar eerste heilige communie.

Merle (8) woont in een piepklein dorp, helemaal in het zuiden van Nederland. Over een paar weken doet ze haar eerste heilige communie in de kerk. Net als haar ouders, opa’s en oma’s ooit hebben gedaan. ‘Dat is een heel speciaal moment voor het katholieke geloof’, zegt opa. Merle kijkt uit naar de mooie kleren en cadeaus die ze zal krijgen voor haar communiefeest, maar weet nog niet wat ze moet denken van wat de godsdienstjuf op school vertelt over Jezus. Bijvoorbeeld dat hij door het eten van de hostie heel dichtbij je komt. In gesprekken met opa, papa en haar klasgenoten probeert ze erachter te komen hoe dat eigenlijk werkt. Verandert er echt iets wanneer Merle straks de gezegende hostie eet?

Bekijk de trailer van de film via deze link: https://vimeo.com/366307772

Heilig Boontje ging op zondag 20 oktober 2019 in première en zal op 8 december 2019 om 19:25 worden uitgezonden door de KRO-NCRV op NPO 3.

Scenario en regie: Eva Nijsten Een productie van Tangerine Tree in co-productie met de KRO-NCRV

Vorig artikelNieuw beleid en aangepaste prijzen voor aan- en verkoop van gemeentegrond
Volgend artikelAftrap campagne: aanpak wijkmilieuparken gemeente Leudal