Hockeyheren Weert verliezen van HOD

Archieffoto Hockey Vereniging Weert

WEERT – Waar dat het eerste vorige week nog goede zaken deed door een punt mee te nemen bij nummer twee Eindhoven, slaagde de ploeg van Jeroen Bekelaar er deze zondag niet in dat kunstje te herhalen. De uitwedstrijd in Valkenswaard werd er met 4-1 verloren van HOD, dat momenteel samen met Venlo de koppositie bezet.

HOD opende vroeg de score, na vijf minuten wisten de Brabanders een strafcorner te verzilveren. Dit offensief werd niet direct opgevolgd en het spelbeeld bleef evenwichtig. Op het moment dat de ploeg uit Weert in een sterke fase zat, sloeg HOD genadeloos hard toe in de tegenaanval. Een Weerter aanval strandde na een forse ingreep van een HOD-verdediger. Via een verre scoop werd direct een Brabantse spits vrij voor de keeper gezet. De spits hield het hoofd koel en legde op tijd af op een ploeggenoot, die vervolgens alle hoeken voor het uitzoeken had. Zo werd de ruststand bepaald op 2-0 voor de thuisploeg.

Na de rust leken de Limburgers gebrand zich terug in de wedstrijd te knokken. De druk op de thuisploeg werd opgevoerd. HOD liet zich niet gek maken en bewees waarom ze bovenin het klassement meedraaien. De eerstvolgende kans die ze kregen werd binnengeslagen. Met een 3-0 voorsprong zat de thuisploeg op rozen en kon het Weert laten komen.

Vlak voor het einde van het derde kwart deed Weert iets terug via Yves Dujardin, maar het was niet voldoende om in het laatste kwart nog een vuist te maken. HOD verweerde zich kranig en de Weerter kansen en strafcorners werden allemaal niet benut. De strafcorner van de thuisploeg liep beter; via een sleep bepaalde HOD vlak voor tijd de eindstand op 4-1.

Weert blijft ondanks deze nederlaag op de zesde plaats, maar ziet iedereen boven zich weglopen. De nummers één tot en met vier wisten allemaal te winnen en nummer vijf Basko loopt ook 1 puntje uit door gelijk te spelen. Volgende week staat voor Weert de thuiswedstrijd tegen Asten op het programma.