Lorenzo Caboni (14) wint voor de derde keer grote internationale solo-competitie

WEERT | NEDERWEERT – De Nederweerter Lorenzo Caboni (14) won afgelopen weekend voor de derde keer op rij een grote internationale solo-competitie. Dit keer in Birmingham, Engeland.

In deze wedstrijd versloeg hij in knock-out battles zijn eerste drie tegenstanders met een 3-0 jurybeslissing. In de finale versloeg hij danser Gustas uit Ierland na een spannende tie-break, wat betekent dat er na een gelijke score nog 1 beslissende ronde gedanst moest worden.

Lorenzo Caboni, ook wel bekend als Bboy Lorenzo, is de laatste tijd lekker op dreef. De afgelopen drie weken won hij alle drie de toernooien waar hij aan deelnam. Uitzonderlijk is het feit dat bij al deze toernooien tientallen internationale topdansers meedoen die meestal ouder zijn dan hij. De laatste drie toernooien die Lorenzo won in Antwerpen (BE), Aubergenville (FR) en  afgelopen weekend in Birmingham (EN) hadden een leeftijdscategorie t/m 17 jaar oud. Volgens de vader van Lorenzo, Priamo Caboni, blijft Lorenzo er zelf vrij nuchter onder. Hij zit met zijn hoofd eigenlijk al bij de volwassenen battles. Hij wil wereldkampioen worden in het volwassen circuit. Wedstrijden zoals RedBull BC One, of het winnen van de eerste Olympische Spelen in 2024 in Parijs zijn serieuze doelstellingen voor hem.

Lorenzo drong in Antwerpen ook al door tot de top 16 bij de volwassenen waar hij zich eerst plaatste voor de top 32, en daar won van een danser uit Rusland. De afgelopen 5 maanden won hij 10 internationale battles. Topsport is niet alleen voor de sporters maar ook voor de ouders een enorme investering. Ook voor vader Priamo staat het leven helemaal in het teken van breakdance. Vrijwel elk weekend naar een wedstrijd, elke doordeweekse dag trainen bij Dansschool Fresh of thuis extra begeleiding geven.

Lorenzo’s broertje Federico kan er ook wat van! Ook hij staat elke dag op zijn hoofd en werd vorig jaar zelfs Nederlands Kampioen t/m 12 jaar. “De combinatie van hard werken, talent, maar ook zeker de volledige inzet van ouders zijn een must om te presteren op dit niveau. Lorenzo wordt door zijn breakdance team Fresh Allstars vaak als voorbeeld gebruikt dat dromen uit kunnen komen als je er in geloofd en er hard voor gaat. Het is mooi om te zien dat een danser als Lorenzo zijn hele team inspireert en ook mij als coach continue weer motiveert om een stapje harder te gaan” zegt trainer Raymon Truijen van Dansschool Fresh.

Lorenzo heeft de komende maanden weer een aantal battles in Frankrijk, Griekenland, China en Amerika op de planning staan.

Meer informatie over Lorenzo is te vinden op zijn Facebook of Instagram pagina’s. Meer informatie over de Weerter breakdance-scene is te vinden op de pagina’s van de Fresh Allstars.