Hockeyers Weert winnen van Hopbel

WEERT – Na het gelijkspel tegen Maastricht en de verloren wedstrijd tegen Basko, heeft Weert in het kermisweekend de eerste overwinning van het seizoen binnen. Thuis werd met 5-2 van De Hopbel uit Schijndel gewonnen.

In het eerste kwart waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen via een strafcorner. De Weerter ploeg was hierdoor niet uit het veld geslagen en kwam snel op gelijke hoogte via Yves Dujardin. Weert trok de wedstrijd direct naar zich toe: Dominic Vaes en Roderick Kierpensteijn scoorden de 2-1 en 3-1 voor de thuisploeg.

Ondanks de verdiende voorsprong bleef Weert lange tijd slordig in de omschakeling en zag de Brabanders terug in de wedstrijd komen. Hopbel kreeg een paar grote kansen en een van richting veranderde strafcorner verdween hoog in het net. Zo was 3-2 de ruststand.

Na de rust was Weert opnieuw de betere ploeg en dit keer speelden ze verzorgder. De kansen voor Hopbel werden geminimaliseerd en Weert werd zelf steeds gevaarlijker. Na een aanval over links was het opnieuw Yves Dujardin die namens Weert scoorde. In de slotminuten gooide Daan Bekelaar de wedstrijd definitief in het slot door de 5-2 te maken.

Hierdoor staat Weert na drie wedstrijden zesde met 4 punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Geel-Zwart uit Veghel op het programma.

Vorig artikelFoto’s: Sfeerimpressie Kermis Weert 2019
Volgend artikelWeert stad in het groen – 273/365