Choral Evensong donderdag 3 oktober in de Paterskerk

Capella Sine Vinculis

WEERT – Op donderdag 3 oktober aanstaande zal er om 19.00 uur weer een Choral Evensong verzorgd worden in de Paterskerk. Het koor Capella Sine Vinculis o.l.v. Bea van der Kaaij zal deze bijzondere getijdedienst zingen. Muziek is gekozen passend bij de zogenaamde Transitus (het sterven) van Sint Franciscus: God be in my heead van Walford Davies en Sicut Cervus van Palestrina.

Vaste onderdelen van deze bijna geheel gezongen dienst zijn het Magnificat (Lofzang van Maria) en Nunc Dimittis (Lofzang van Simeon) in de zetting van Gibbons, de gezongen gebeden (Preces and Responses) van Ayleward. Psalm 142 zal gezongen worden op de chant (Anglicaanse wijze van 4–stemmig reciteren) van Walford Davies en natuurllijk zal het Zonnelied van St. Franciscus niet ontbreken!
Gardiaan Gerard Heesterbeek ofm, van de minderbroeders franciscanen zal voorgaan in deze dienst en Klaas Doornbos zal het orgel bespelen.Na afloop van de dienst zal er weer gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten tijdens een drankje: inmiddels een geliefde afsluiting van onze diensten in de Paterskerk.

Capella Sine Vinculis (‘koor zonden boeien/banden’) is een vocaal ensemble dat is opgericht door Bea van der Kaaij na haar terugkomst in Nederland 2,5 jaar geleden. Bea en haar gezin hebben 10 jaar in Engeland gewoond/gewerkt/gestudeerd en zijn ondergedompeld geweest in de Anglicaanse koortraditie. Het koor bestaat uit de 6 gezinsleden van der Kaaij (voormalige buren van de Paterskerk), die allen zeer muzikaal zijn. Er is een wisselende groep van bevriende zangers dat het koor uitbreid per gelegenheid. Het is nu ruim 2,5 jaar geleden dat de Capella Sine Vinculis voor het eerst in de Paterskerk in Weert een dienst zong. Dat beviel goed en het koor werd gevraagd om ook diensten elders in NL te zingen, zoals de St Janskathedraal in Den Bosch, Peterborough Cathedral (UK), de Domkerk in Utrecht, de Oude kerk in Wijk bij Duurstede, de Grote of St Bavokerk in Haarlem en meer. Onlangs werkte het koor mee aan het Bevrijdingsconcert in Weert in de St Martinuskerk en zong op 6 verschillende locaties in Weert tijdens ‘Open Monumentendag’.