Hockeyheren Weert spelen gelijk tegen Maastricht

WEERT – In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen hebben de heren uit Weert thuis met 1-1 gelijk gespeeld tegen Maastricht. Voor beide ploegen was dit een tegenvallend resultaat. Na de derde plek van vorig jaar hoopt Maastricht dit seizoen namelijk bovenin mee te doen in de strijd om het kampioenschap. De ambities van Weert zijn minder hoog, maar in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen waren er genoeg mogelijkheden om de volle drie punten te pakken.

Maastricht opende de wedstrijd sterk en aanvallend. Door de hoge druk van de Zuid-Limburgers was er weinig ruimte voor de Weertenaren om opbouwend te hockeyen. Dit leverde in het eerste kwartier meerdere kansen op voor de Maastrichtenaren. Een schot dat niet goed verwerkt werd door de Weerter doelman werd in tweede instantie alsnog binnengeschoten en zo kwamen de bezoekers al snel op een 0-1 voorsprong te staan.

Een nieuwe regel dit seizoen is dat men vier kwarten speelt in plaats van in twee helften. De korte rust tussen het eerste en tweede kwart kon Weert goed gebruiken om terug in de wedstrijd te komen. Weert oogde in het tweede kwart strijdbaarder en Maastricht leek de hoge druk niet meer te kunnen belopen. De thuisploeg vond de ruimtes nu beter en kwam meer aan hockeyen toe. Over zowel de linker- als de rechterflank wist Weert de Maastrichtse cirkel enkele malen te bereiken en tot gevaarlijke kansen te komen. Aan de andere kant bleef ook Maastricht dreigend en moest de Weerter verdediging enkele keren ingrijpen. Voor het rustsignaal werd er niet meer gescoord en Maastricht behield de 0-1 voorsprong.

Na de rust werd de thuisploeg dominanter en het duurde niet lang voordat de gelijkmaker gescoord werd. Daan Bekelaar pushte raak vanuit een strafcorner. De dominantie vertaalde zich niet in meer doelpunten en de wedstrijd werd rommeliger. In het laatste kwart maakten beide ploegen nog aanspraak op de winst. Ze lieten het beide na hun strafcorners te benutten en in de slotminuten kreeg Weert nog een serie grote kansen. Het ontbrak echter aan scherpte voor de goal bij de Weerter spitsen. Zo eindigde deze wedstrijd zonder winnaar in 1-1.

Volgende week speelt Weert uit in Veldhoven tegen Basko, dat dit weekend hun uitwedstrijd gewonnen heeft van Best. Maastricht krijgt HOD uit Valkenswaard op bezoek, dat thuis met 4-0 te sterk was voor Geldrop.