Afscheidsconcert Kwabaal in The Barrelhouse

WEERT – Op zaterdagavond 17 augustus vond in de Irish Pub “The Barrelhouse” aan de Oelemarkt in Weert een afscheidsconcert plaats van de Ska-band Kwabaal. Via Facebook was hierover al melding gemaakt en op de avond van de zeventiende bleek wel hoevéél animo er voor deze bands was.

Tekst en foto’s: Rob Timmermans

Vanaf 20:30 uur barste dit spektakel los met de band KRAS, gevolgd door De Droeftoeters rond de klok van 21:30 uur. En terwijl de mensen maar bleven binnenkomen, maakte Kwabaal uit Nederweert tegen 23:30 uur haar opwachting… voor het laatst. Met flair, flink wat energie en een enorme scheut enthousiasme wisten ze de bezoekers opnieuw te amuseren met hun fantastische samenspel, muzikaliteit en zelfs… zang!

Bands
Het publiek genoot er zichtbaar met volle teugen van. Velen waren juist hierop af gekomen omdat er een flink aantal bezoekers mensen in die bands ook persoonlijk kennen. Het resultaat? Het werd een zéér geslaagde, bomvolle avond met een verscheidenheid aan muziek, een enthousiast publiek en veel gezelligheid tot in de kleine uurtjes. Naast de bandleden gaat ook een groot woord van dank uit naar de medewerkers van The Barrelhouse en uitbaatster Joni Brink!

Kwabaal
Kwabaal is een ska coverband uit Nederweert. De band is ongeveer 7 jaar geleden, rond 2012, ontstaan. Toen heette de band nog Can Chucky Fry Chicken. Inspiratie voor de band was onder andere: De Bazzookas, Doe Maar en Mark Foggo. Het doel van de band is herkenbare liedjes te spelen met een swingend ska sausje eroverheen. Door de jaren heen is de formatie van de band altijd gelijk gebleven. Steevast was de bezetting; drums, basgitaar, trompet, trombone en zang. Naarmate hun bekendheid groeide, hebben zij ook noemenswaardige successen geboekt. Zo zijn ze finalist geweest tijdens “Battle of the Bands” in 2016, wat weer resulteerde in een optredens tijdens Raadpop! Als je de bandleden vraagt naar hun verste en tegelijkertijd “vetste” optreden dat ze óóit hebben mogen doen, dan noemen ze in één adem: de Wieringerwerf.

De laatste noot
Vanwege uiteenlopende plannen en interesses is de band gestopt. De meest recente line up bestond uit Steshka Willems-Croes die met de drumsticks in de hand, het ritme erin hield op de drums, Michael Seuren en Gerwin Kessels wisten met hun (bas-)gitaar, altijd de juiste snaar te raken. Trompettist Tom Hoeken en trombonist Caroline Coenen wisten muzikaal gezien altijd alle uithoeken te vullen en Ruud van der Salm als Lead zanger wist met zijn stem het publiek telkens weer te enthousiasmeren om vooral ook mee te zingen! Het optreden in The Barrel House was het slotstuk van een mooie, memorabele tijd voor alle bandleden.

The show must go on
Vanwege uiteenlopende plannen en interesses zijn zij nu gestopt. Wel kun je verschillende leden elders nog tegenkomen, want sommigen gaan verder in andere projecten waaronder: Puyn, een Rap/Metal band en de Funkband FonkieMonkie.