Mobiliteit, hightech en de toekomst

WEERT – Zelfrijdende auto’s, Uber, drones en andere ontwikkelingen in de hightech zetten de mobiliteit van mensen en het transport van goederen compleet op zijn kop. Wat is het effect op de mens en onze omgeving? Mobiliteitsdeskundige Carlo van de Weijer spreekt op 11 september bij Bibliocenter Weert over de ontwikkelingen in de mobiliteit.

Hij zoomt speciaal in op onze regio. De lezing begint om 19.30 uur. Toegang 5 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden. Kaarten reserveer je op www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Mobiliteit is een typische industrie die een snelle verandering doormaakt op alle gebieden. Zoals elke industrie die te maken heeft met de digitalisering, komen voor traditionele spelers de veranderingen te snel om zich tijdig aan te passen. Toch zijn er een aantal vaste regels die je kunt hanteren om je optimaal voor te bereiden op de toekomst.

Carlo van de Weijer
Carlo van de Weijer spreekt vanuit zijn lange ervaring in de hightech en automotive industrie over de veranderende wereld van vervoer en logistiek en legt duidelijke links naar andere industrieën. Ook geeft hij aan welke kansen dit biedt aan het klassieke gedistribueerde urbanisatiemodel dat onze regio kenmerkt.

Van de Weijer is momenteel onder andere directeur Smart Mobility aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij adviseert ministeries en bedrijven over de toekomst van mobiliteit. Hij is spreker op het gebied van exponentiële technologie en de toekomst van hightech.

Vorig artikelEen kijk op hoogbegaafdheid
Volgend artikelFeestprogramma opening vernieuwde Muntpassage