Fred Romeijnders en Jeanne Houben nemen Brasserie-Hotel Antje van de Statie over

WEERT – Met ingang van 1 september aanstaande zijn Fred Romeijnders en Jeanne Houben de nieuwe eigenaren van Brasserie-Hotel Antje van de Statie in het centrum van Weert. Zij nemen het befaamde etablissement over van Dorien Hendrix die Antje van de Statie in 2014-2015 verbouwde en vanaf eind 2015 exploiteerde.

Dorien heeft Brasserie-Hotel Antje van de Statie opgestart in 2015 na een grondige renovatie. De afgelopen vier jaar had ze de dagelijkse leiding over de zaak. Dorien: “Dit besluit was een proces van maanden. Toen Fred en Jeanne op mijn pad kwamen, voelde het goed om het stokje aan hun over te dragen. Ik wens hen, en alle medewerkers, alle succes toe voor de toekomst en wil onze medewerkers, alle gasten en relaties van harte bedanken voor de fijne samenwerking en het in mij gestelde vertrouwen de afgelopen jaren.”

Fred Romeijnders en Jeanne Houben zijn geen onbekenden in Weert én in de gastvrijheidsbranche. Tot 1 april 2019 was Fred onder de naam Hotel & Leisuregroep Zuid-Nederland mede verantwoordelijk voor drie Golden Tulip locaties in Weert, Leende (Jagershorst) en Kerkrade. De locatie in Weert werd in 2017 en in 2018 uitgeroepen tot Hotel of the Year. Na de overname van deze drie locaties namen Fred en Jeanne even de tijd om nieuwe plannen te maken. Dat Antje van de Statie hun nieuwe halte op het ondernemersspoor is geworden, is geen toeval. “ In de afgelopen jaren heeft het streven naar gastvrijheid en beleving zich meester van ons gemaakt, het is écht in ons gevoel gaan zitten,” vertelt Fred Romeijnders. “Net zoals we écht gevoel hebben bij onze woonplaats Weert. Dát gevoel willen we alle inwoners en bezoekers van Weert laten ervaren. Op een manier die past bij de waarden van Antje: toegankelijk, enthousiast en ondernemend. Dat verdient deze prachtige plek en dat verdient deze stad. Nu Dorien besloten heeft geen deel uit te maken van het nieuwe team wensen wij haar heel veel succes voor de toekomst.”

In het spoor van Antje
Antje van de Statie is een legende. Eind 19 e eeuw kwam de Weertse Maria Hubertina Hendrix in dienst van de toenmalige stationsrestauratie. Na de dood van haar bazin neemt ze in 1911 de zaak over en dat gaat haar niet slecht af. Bezoekers van Weert voelden zich dankzij haar meteen welkom en mensen die de trein weg van Weert namen hadden dankzij haar al heimwee nog voordat ze bij het volgende station waren. Ze verkocht het beroemde ‘Antje’s Vlaaitje’ en verwierf hier landelijke bekendheid mee.

Brasserie-Hotel Antje van de Statie
Tegenover het NS-Station in Weert ligt Brasserie-Hotel Antje van de Statie. In de brasserie kunt u terecht voor een lunch, borrel of diner. De zalen zijn bij uitstek geschikt voor vergaderingen en bijeenkomsten. Het hotel beschikt over tien verschillende hotelkamers. Wilt u meer weten: www.antjevandestatie.eu.