Jos Rosenhart uit Weert nieuwe pastoor van Beesel en Reuver

Jos Rosenhart

BEESEL/WEERT – De zeereerwaarde heer Jos Rosenhart (60) uit Weert wordt de nieuwe pastoor van het parochiecluster Beesel, Reuver en Offenbeek. Dat is dit weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt. Tot het cluster behoren de parochies H. Gertrudis in Beesel, H. Lambertus in Reuver en Onbevlekt Hart van Maria in Offenbeek. Deze parochies hadden geen pastoor meer sinds het vertrek van pastoor Caesar Tablon.

Jos Rosenhart is in 1958 in Haarlem geboren. Hij volgde zijn priesteropleiding aan Grootseminarie Rolduc in Kerkrade. Op 24 mei 1986 werd hij in de kathedraal in Roermond tot priester gewijd. Vervolgens was hij drie jaar kapelaan van de H. Odaparochie in Weert (Boshoven) en daarna vijf jaar pastoor van de H. Jozefparochie in Tegelen. In 1993 volgde zijn benoeming tot pastoor van de parochie De Verrezen Christus (Moesel) in Weert, in 2002 tevens van de H. Jozefparochie (Keent) in Weert en in 2013 tevens van de parochies H. Matthias (Leuken) en De Goede Herder (Groenewoud), eveneens in Weert.

Installatie
De installatie van pastoor Rosenhart in het cluster Beesel en Reuver en Offenbeek is  voorzien op zaterdagavond 19 oktober in de kerk van Reuver.

Vorig artikelRecreatieve- en wedstrijdmenners in actie tijdens Mendag in Stramproy
Volgend artikelMobiliteit, hightech en de toekomst – lezing 11 september door Carlo van de Weijer Bibliocenter Weert