Bal Champêtre aan de IJzeren Man op 21 juli

WEERT – Zondag 21 juli juli vindt in Weert aan de IJzeren Man voor de zevende achtereenvolgende maal een Bal Champêtre plaats. Op het tuinterras onder de dennenbomen naast café Dennenoord. Sinds 2013 vindt er met ondersteuning van onder meer Stamtafel Weert van de cultuurhistorische stichting De Aldenborgh met groot succes elk jaar in de maand juli een uitvoering plaats van dit voormalige muziek- en dansfestijn.

Het Bal Champêtre heeft in Weert een historische achtergrond die teruggaat tot in de 19e eeuw. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw organiseerde de Stedelijke Harmonie Sint-Antonius jaarlijks in de zomer een dergelijk openluchtbal. Voor het laatst in 1966. “Juist vanwege die cultuurhistorische achtergrond en het succes van de vorige zes uitvoeringen ondersteunen we deze lustrumviering  van het Bal Champêtre van harte”, aldus  Frits Weerts van stichting de Aldenborgh. Het Bal Champêtre is daarom ook opgenomen in de folder Cultuur Historische Zomer 2019 van De Aldenborgh, (Gluren bij de Buren) www.dealdenborgh.nl.

Oergezellige, nostalgische middag
En het belooft ook dit jaar, als de weergoden opnieuw meewerken, wederom een oergezellige en nostalgische middag te worden met smartlappen en andere ‘gouwe ouwen’. Er kan geluisterd en gedanst worden bij de klanken van gouden hits van bijvoorbeeld The Classics, De Heikrekels, het Radi-ensemble en vele andere artiesten. Daarvoor staan garant Amusatie-Formatie Jukebox en toetsenist Bèr Donkers. Een DJ zal op professionele wijze alle gaatjes met plaatjes vullen met muziek uit de jaren 50 en 60. De inwendige mens kan met drank en spijs naar believen verwend worden. De toegang is gratis. Aanvang 15.00 uur.